MIT CSINÁL ALVÁS KÖZBEN A LÉLEK? (2. Rész)

alvás közben a lélek elhagyja a testet

– miért alaszanak sokat a kisbabák?
– mennyit alszanak a bölcsek?

Tegnap beszéltünk róla, hogy a léleknek fárasztó a létezés emberi testben, ezért minden nap el kell, hogy menjen kipihenni. Akkor lép ki a testből, amikor alszunk.

A lélek először a születéskor tapasztalja meg a test korlátozottságát és súlyát. Annyira fárasztó számára, hogy sokszor és sokat távozik. Ezért alszanak olyan sokat a kisbabák. Aztán, ahogy nőnek, egyre jobbn megismerik a testük állapotát és egyre többet tartózkodnak benne.

Mikor alszik még keveset valaki?

Minél többször tapasztalja meg az ember az éjszakai megifjodásoknak az élményét, és minél többször idézi fel, mit is csinál vagy mit próbál csinálni ebben a testben, annál ritkábban akar a lélek távol maradni a testtől, mivel felismeri, hogy oka és célja van az adott testben létezésének. Az lesz a legfőbb vágya, hogy jól kijöjjön vele, és, hogy a lehető leghasznosabban töltse azt az időt, amit benne kell töltenie.

A tudatukra ébredt emberek tisztában vannak azzal, hogy nem azonosak a testükkel, ogy ezt a lehetőséget csak egy átmeneti időre kapták. Ezért több időt szeretnek a testben tölteni. Úgy tűnik, mintha nekik kevesebb alvásra lenne szükségük.

A Bölcs Mesterek tudják, hogy csak átmenetileg használhatják a testüket és a testben létezés egy tudattalan állpot, amikor is elfelejtik honnan jöttek és kik is valójában. De egyidejűleg emlékeznek az egység élményére is. Ezért nekik nincs szükségük, hogy nap, mint nap a pihenés kedvéért elveszítsék a tudatukat vagyis aludjanak.
Vannak lelkek, akik csak szeretik átélni az álom idején az Egység élményét. Örömöt okoz nekik és azért alszanak sokat.

Felmerült néhány kérdés a tegnapi olvasókban.

A fáradtság és az álmosság illúzió?
– Igen valóban elfáradunk, de nem a test, hanem a lélek.
– Illetve akkor fáradunk el hamarabb, amikor olyasmivel foglalkozunk, ami nem okoz örömet.

A kronobiológia is foglalkozik az alvással. Pontosan ki lehet számolni, kinek mennyi alvásra van szüksége a születéskori alapadottságok szerint. Bizonyos típusoknak kevés az alvásszükségletük: pl. kolerikusok, más típusoknak viszont nagy: pl. a melankólikusok, flegmatikusok, …
Ennek megváltoztatására egy mód van. Magasabb tudatszintre kell lépni, mint az előbb említett Bölcs Mesterek.