ÉFT esetek – tanítványoktól

 

Itt olyan cikkeket gyűjtöttem össze, ahol a tanítványaim sikeresen alkalmazták az ÉFT-t. Témák: görcsös gerincfájdalom, fogzás, alternatív ÉFT, pénz, csomós, hát, …

-Legyél a saját terapeutád: vasalás-fóbia és gyerekzsivaj
1. Hátfájás

Férjemnek, VeGának fájt a háta. Elmondása szerint a reggel óta tartó görcsös fájdalom 10-es erősségű volt, késszúrásszerű a gerince két oldalán, merev és feszült volt tőle. Kértem, hogy minél részletesebben, érzékletesebben írja le a fájdalmat. Sikerült. Néhány teljes rövid kör kopogtatása után jelentősen enyhült a fájdalom (4-es erősségű lett). Ekkor már nem is szúró fájdalmat érzett, hanem inkább olyan volt a fájdalom, mint két kötél a gerinc két oldalán. Még néhány kör kopogtatás, és a fájdalomnak hűlt helye. Már csak a befeszült izmok elernyedése miatti izomfáradság maradt.
Előtte le sem tudott hajolni, utána pedig hajlongva viccelődött, hogy na mit vegyen még fel a földről. Az egész nem tartott tovább negyed óránál.

 

2. Fogzás

Kristófnak a fogak előbújása környékén volt egy-két nehezebb éjszakája. Szerencsére nem volt olyan vészes, de miután két éjszaka is másfél órát kellett mellette lennünk, gondoltam, harmadikat már nem szeretnék. Így este nekiültem, és elkezdtem kopogtatni magamon a Krisi nevében a rossz alvásra. Belevettem mindazt, amit gondoltam (vagy éreztem), hogy bántja, amikor felébred. És lőn csoda: Krisi következő éjszaka 9-től fél 7-ig aludt. Ez egy ilyen korú gyerkőcnél még akkor is csodaszámba megy, ha nincs “fogacska-bújócska”.

 

3.  A blokkoldás és az ÉFT együtt zseniális

Egy kedves ismerősöm, Kitti azzal keresett fel, hogy rettentő féltékenység gyötri. Azelőtt soha nem érzett hasonlót. Már 8 éve házasok a férjével, és ő most lett féltékeny férje régi-régi barátnőjére. Már a nő nevének említésére is heves féltékenységi rohamot produkált. Kiborult, ha megtudta, hogy a férje beszélt vele telefonon. Ideges lett, szédült, gyomorgörcse lett.
A beszélgetés során Kitti elmesélte, hogy kezdettől fogva nem szerette ezt a nőt, de nem foglalkoztatta különösebben. Kitti férje a nő szeretője volt évekkel ezelőtt.
Izomteszteléssel kiderítettük, hogy nem csak a nőre féltékeny, hanem arra is, amit ez a nő megtestesít számára: a -t, a nőiességet, a szabadságot (hiszen felvállalva érzéseit, csalta a saját férjét). Kiderült az is, hogy Kitti viszont nem tudja megfelelően megélni a nőiségét, folyamatosan irányítani akar.
Feljöttek még érzések, kapcsolatok, életkorok, szituációk, amik segítettek kerekké tenni a történetet.
Mátrix-szal és egyéb alternatív módszerekkel, korrekciókkal az okkorban oldottuk a blokkot, majd ÉFT-vel kopogtattunk a féltékenységre. Olyan igazi “kurvaanyázósbaszdmegeset”. Házi feladatnak korrekciót és még egy kis kopogtatást kapott.
A következő alkalommal, amikor a nővel találkozott, teljesen közömbös volt számára.
De korábban az igazi probléma az volt, ha megtudta, hogy a férje és ez a nő találkoztak vagy beszéltek telefonon. Pár nap múlva a férje csak mellékesen megemlítette, hogy találkoztak egy rendezvényen, és utána egy kicsit beszélgettek. Korábban Kitti dührohamot kapott volna, és ordítva tette volna helyre a férjét. Most viszont teljesen nyugodt maradt, és nem izgatta a dolog. Azóta végre bizonyos területeken átadta az irányítást a férjének, és képes női szerepeket is vállalni.

Volt egy kliensem, akinek az anyukájával való kapcsolatára kopogtattunk. A kezelés alatt mindkettőnket hívott az anyukája. 🙂

Néha magamnak is kopogtatok. 🙂 De erre mindig olyan nehezen veszem rá magam. Talán erre kéne előbb kopogtatnom. 🙂 Vagy valaki másnak a nevemben. 🙂

Szép hétvégét, és jó kopogtatást mindenkinek!

L.

 

4. Pénzt hozott akopogtatás

Egy olyan foglalkozás után, ahol sokat kopogtattunk a munkahelyre és a fizetésre:

Kedves Ildikó, kedves Mindenki!

A szombati ÉFT eredményéről szeretnék beszámolni: nekem ma “váratlanul” megérkezett a hívogatott nettó 100 000 Ft erre a hónapra:-)))) Köszönjük magunknak 🙂

Üdv, és pozitív fordulatokat kívánok azoknak, akiknek szüksége van rá:

R.

5.   Kedves Ildikó és kedves csoporttárak!
Nagyon örülök, hogy részt vettem a szombati tanfolyamon, annál is inkább, mert eredményes volt! 🙂 A sült krumplit is még aznap este leteszteltem (bevált), de még ennél is jobb dolog történt velem vasárnap. Mint közalkalmazottat érintet és átéreztem a könyvtárosok helyzetét és problémáját, na meg a több jövedelem nekem is fontos lenne. Ezért nagyon koncentráltam a + nettó 100.000Ft többlet bevételre… És lássunk csodát a 1.5 éve keresett lehetőség vasárnap rám talált.  Mellékállásként több helyre is jelentkeztem már piackutató és kérdezőbiztosi állásba és ígéretek is voltak, csak munka nem… Most viszont “véletlenül” a szomszédomban járt egy ilyen ember és keresett valakit a feladatra, így kerültem a képbe a z ismerősöm által. Ma voltam a főnöknél és megkaptam a lehetőséget, hamarosan dolgozhatok. Én ennek nagyon örülök! 🙂 Azért osztom  meg veletek a jó hírt, mert úgy érzem ebben kicsit mindenki benne volt.
Kívánom mindenkinek legyen része ilyen sikerben!
Hálás vagyok érte, hogy megismertem az ÉFT és ilyen jó embertől tanulhatom meg, mint Ildikó!
Szép estét kívánok mindenkinek!
E.
6.   Szia Ildikó!
Bár tegnap találkoztam először a kopogtatással, de alig akarom elhinni, hogy ez történik. Mondtad, hogy ez csak egy kis ízelítő, amit kaptam tőled a klubban, de olyan mintha valami burkot vettek volna rólam. Minden színesebb és élettel telibb. De nem is a burok a jó szó, hanem a vastag páncél. Az került le rólam. Végiggondoltam. Valóban a férjem halála óta van rajtam ez a páncél, amt talán azért vettem magamra, hogy megvédjen, de a jó dolgoktól is “megvédett”.
Köszi. Lehet, hogy mégis inkább megtanulom az ÉFT-t. Ki tudja, mit élhetek még át!!!
B.L.

 

7.    Szia Ildikó!
Bár különös érzéked van hozzá, hogy  kizárólag olyan időpontot válassz, amikor dolgozom, a szept. 20-i alkalomra el tudok menni, mert  sikerült elcserélnem. Okt. 14-én ismét dolgozom, de majd meglátom, az még soká van.
Érdekes dolgok történtek velem közben.  Kő kemény csomóssá vált a hátam. Semmi sem használt, akármennyit tornáztam, akármilyen gyógyszert vettem be. Rájöttem, hogy  rettenetesen haragszom valakire. De ezt nagyon mélyen elnyomtam magamban. Amikor rájöttem, hogy mi okozza a problémáimat elkezdtem rá kopogtatni. Nem nagyon jött be. Tovább kellett gondolkodnom, hogy miért nem működik.
Felismertem, hogy nem is akarok megbocsájtani. Ezzel még soha életemben eddig nem találkoztam.  Mindig csak azzal, hogy nem nagyon sikerült, pedig akartam. Pokoli lelki kínokat értem át 2 napig. Belemerültem rendesen az érzelmeimbe, így sikerült átváltoztatni szomorúsággá. Ez már nem zavar.  A hátam is felpuhult, minden kezelés nélkül. És én még azt hittem, hogy ismerem magamat! Szóval egy a lényeg, használom az ÉFT-t. És végső soron működik. Nagyon furcsa élmény volt.

 

8.   Kedves Ildikó!
Legelőször is le kell, hogy írjam: Mindent nagyon köszönök, amit Nálad tanultam, mert gyakorlatilag megváltozott az életem. Azaz én, és velem együtt a férjem is 🙂 Ennyire jól még sosem voltunk, kedves, figyelmes, éééés, megkért, hogy kopogtassak az allergiájára, ami sokkal enyhébb lett utána!
Tehát már elismeri, hogy nemcsak valami humbukk, amit csinálok! igazad volt, hogy minden változni fog! Remélem így is marad! Mégegyszer köszönöm!
Másik dolog: Már sikerült segítenem egy pár embernek, amikor kopogtattam, vagy megtanítottam nekik, hogy kell használni.
Svt tanfolyamra megyek majd, már nagyon várom. Lehet, hogy a kronobiológia is összejön, mert az is nagyon érdekelne.
Minden szépet és jót Neked!
9.   Hajnalka tenyere és feje – alternatív ÉFT

Van egy nagyon tehetséges ügyfelem, tanítványom, aki minden információt fél szavakból is megért, magáévá tesz és még tovább is fejleszt. Valamikor régebben megtanulta az ÉFT-t és rendszeresen használja is.
Egy vasárnapi sütemény sütésekor másra figyelt és a konyharuhát tartó keze helyett a csupasz tenyerével fogta meg a tepsit. Hirtelen döntéstől vezérelve azonnal elkezdett kopogtatni fájdalomra, de egészen másképp, mint bármikor ezelőtt. A tenyerét kezdte el kopogtatni és közben ilyeneket mondott, hogy „ A kezem teljesen rendben volt. Mindez meg sem történt. A tepsi, amit megfogtam szoba-hőmérsékletű. …”
Tehát egy paradigmaváltást követett el az ÉFT rendszerében. Ott kopogtatott, ahol a fájdalmat érezte és arról beszélt, hogy ez a baleset meg sem történt, és helyette viszont minden rendben van. A keze egészséges. Engem ez az eset Richard Bartlett Mátrixenergetikájára emlékeztetett, ahol egy pontot összekötött egy múltbéli ponttal, ahol minden rendben volt, és ezt az állapotot tette meg jelenné. A múlt számára kedvező információs hálóját ráhúzta a jelenre és kicserélte. Mindezt ösztönösen.
A kezén valóban semmilyen nyoma sem látszott az égésnek, pedig mindnyájan tudjuk, mit képes okozni egy forró, marokra fogott tepsi.
Hajnalka elmesélte, hogy legutóbb ezt alkalmazta a fejfájására is. Vagyis a fájdalmas környéket kopogtatta és közölte a fejének ezzel a részével, hogy minden rendben van. ÉS MŰKÖDÖTT!
Kiegészítés: Megemlítettem Hajninak, hogy írtam róla a honlapomon, és akkor mesélte, hogy ez már mind semmi. Azóta a családtagok sok egyéb testrészét kopogtatta. Pl. az anyukája szemét és kérte, hogy gondoljon arra az állapotra, amikor még egészséges volt a szeme. Vagy pl. a kislánya orrát ütögette, amikor eldugult. Itt azonnali hatást ért el. Tovább kísérletezik a módszerrel. Mi baj lehet? 🙂

10. Aki elkötelezett az önmunka iránt

Kedves Ildikó!

Nagyon tetszik a tanfolyam. Már az első két alkalom hanganyagából is rengeteget tanultam, és olyan felismeréseket tettem, amire nem is számítottam.

Feltett szándékom, hogy elvégzem a “favágást”. Hatalmas kopogtatni való listát állítottam össze. Nem csak a történeteket próbáltam összegyűjteni, hanem a gondolataimat, hiedelmeimet is.

Tudtam, hogy a jelen szempontjából mennyire meghatározó a múlt, de ennyire mélyen soha nem gondoltam bele.

Tegnap este megcsináltam az első olyan kopogtatásomat, ami nem fizikai tünetre vonatkozott. Totálisan ledöbbentem! (Jegyzeteltem közben, hogy tanuljak ebből is.)

Arra kopogtattam, hogy attól félek, hogy én soha semmivel nem fogom tudni helyrehozni az életemet, nem tudom valóra váltani az álmaimat, és nem tudom megteremteni azt az anyagi jólétet, amire vágyom…

Tizenvalahány kört kellett ezzel futnom, holott azt gondoltam, ez csak egy biztonsági kopogtatás lesz. Hihetetlen volt számomra, hová jutottam!

A 2. kör után zsibogott a fejem, a 3. körben légszomjam lett és a végére zokogtam. A 4. kör után annyira köhögtem, hogy majdnem hánytam, a 6. körben folyton az anyu arca villant be.
Folytatáshoz kattints ide!