ÉFT esetek 3.

1. A TELIHOLD BESEGÍTETT EGY KORÁTOZÓ HIEDELEM FELSZÁMOLÁSÁBAN
2. MŰTÉT UTÁNI, SZŰNNI NEM AKARÓ FÁJDALOM
3. EGY ABORTUSZ REJTETT OKAI
4. FÉLTEM A FIAMAT
5. VÁLLFÁJÁS A FÉRJJEL VALÓ TALÁLKOZÁS MIATT
6. NEM GYÓGYULÓ SEB
7. SPORTSÉRÜLÉS
8. MÁR CSAK A HALÁLRA TUDOK GONDOLNI
9. NYŰGÖS BABA, AKI NEM AKAR ELALUDNI

 

1.  A TELIHOLD BESEGÍTETT EGY KORÁTOZÓ HIEDELEM FELSZÁMOLÁSÁBAN

 

teliholdOly sokszor hallottam már, hogy a világ tükröt tart feléd. Hogy az történik veled, ami benned is zajlik, vagyis: ahogy bent úgy kint. Értettem én, de csak ritkán tudtam vele valamit kezdeni.

Azonban tegnap éjjel telihold volt. Tudom, hogy ez egy mágikus időpont. Ilyenkor érzékenyebben fogadjuk az ég (tudatalatti, Univerzum … ) üzeneteit. Reggel, amikor felébredtem, kristálytisztán emlékeztem az álmomra. Végiggondoltam és tudtam, hogy segítséget kaptam. Egy bizonyos szempont szerint a szereplők, a helyszínek, az események összekapcsolódtak. Ezen elrágódtam egy kicsit és belém hasított, hogy éppen azzal cseng össze az álom, ahol éppen elakadás van az életemben. Tehát segítséget, sugallatot kaptam ahhoz, hogy megoldjam ezt a problémát. Amire legjobb eszköz az ÉFT.

Eldöntöttem, hogy ezt a lendületet kihasználom és végigmegyek a procedúrán. Hiszen az ÉFT akkor használ a leginkább, ha csinálom! 🙂 Ágyban maradtam, ittam egy pohár vizet – ez fontos, hogy a test hidratálva legyen a kezeléshez – és nekiláttam azon melegében. Az álombeli emberekkel átélt élményeimben volt egy közös momentum. Persze másképp, máshol történtek a szituk. A közös mindegyikben az volt, hogy jól együttműködtünk, beszélgettünk, de amikor segítséget kértem tőlük, akkor kámforrá váltak.

Pl. Az egyik egy régi főnököm volt. Fricivel a közös munka után is sokszor jól elbeszélgettünk és fel is ajánlott, hogy csak szóljak és segít, ha munka kell. Egy szép napon el is jött az ideje, hogy éljek a lehetőséggel. Felhívtam, megígérte, hogy segít, semmi gond…, de soha többé nem vette fel a telefont. Azóta sem beszéltünk.

A másik ismerősömmel sok jó dolgot átéltünk együtt. De a távolság miatt nehéz volt találkozni. Sokszor felhívott és jókat beszélgettünk. Egy idő után észrevettem, hogy csak akkor beszélünk, ha neki alkalmas. Nem ér rá, ha nekem lenne rá szükségem. Ha feléjük sodort az élet, mindig volt kifogás, miért nem találkozunk. Amikor megemlítettem neki ezt hónapokkal később, sértődötten lecsapta a telefont és soha többé nem beszéltünk.

A harmadik egy ifjú kori szerelmem volt, akivel kerülgettük egymást, érezhető volt a vonzalom, de amikor én dűlőre szerettem volna vinni a dolgot, a fiú lezárt és soha többé nem beszéltünk egymással. (Kronósoknak üzenem, hideg volt.) Tehát a közös pont, hogy végül érthetetlen módon cserbenhagynak, amikor szükségem van rájuk. Kikristályosodott hiedelem: “végül úgysem számíthatok senkire.”

Az életemben jelenlévő probléma pedig a következő volt. Rengetegen kértek tőlem tanácsot e-mail-ben, telefonon, és én becsülettel válaszoltam is. Azt mondták találkozni szeretnének velem és soha többé nem jelentkeztek. Aztán mások lelkesen érdeklődtek a tanfolyamaim iránt, mindent megbeszéltem velük, majd köddé váltak. Az események kezdtek nyomasztó sokaságban ismétlődni. Sokat töprengtem, de csak felszínes válaszokat tudtam összeeszkábálni. Egyiket sem éreztem igaznak. Mígnem eljött a tagnapi, mágikus, teliholdas éjszaka. És reggel összeállt a kép.

Az álombéli események alapján megértettem, hogy a cserbenhagyós sztorikból a tudatalattim levont egy tanulságot. Megértettem, hogy a régi eseményekből, ahol az ismerőseimre végül nem számíthattam, azt a korlátozó hiedelmet állította össze az agyam, hogy ” az emberek megfuttatnak, de amikor nekem van rájuk szükségem, vagy dűlőre kell vinni az ügyet, vagy el kell kötelezniük magukat, akkor cserbenhagynak”. És mivel így gondoltam, az agyam ezt tartotta igaznak. Majd események sorozatával igazolta, hogy ez így is van!

A korlátozó hiedelmek nagyon jól ki vannak találva. Arra szolgálnak, hogy megvédjenek bennünket. Pl. A tűz süt! Ezért nem nyúlok bele. A baj akkor következik be, amikor ezek a keretek, szabályok, gondolatok el kezdenek valóban korlátozni. Pl. Én csupa olyan embert vonzottam be hiedelmem igazolására, akik az utolsó pillanatban cserbenhagytak, megfutamodtak …, és ezzel igazoltam is a tényt, hogy senkire nem lehet számítani.

Szóval, amikor végre “megvilágosodtam”, nekiláttam kopogtatni. Egyesével kivágtam a fákat (ÉFT zsargon) negatív élményeim erdejéből. Levittem az intenzitásukat 0-ra. Majd magával a korlátozó hiedelem kikopogtatásához fogtam. Patricia Carrington Választások módszerét alkalmaztam és új pozitív hiedelmet, pozitív érzéseket, gondolatokat tápláltam be. Közben nagyon figyeltem a felbukkanó gondolatokat, ötleteket és azokat is kezeltem. Ez eltartott legalább 45 percig, de megérte. A kezelés olyan blokkot oldott és olyan pozitív, lelkesítő hatással volt rám, hogy energiáim levezetéséhez gyorsan valami tevékenységet kellett keresnem. Azonnal rock and roll-t tettem fel, táncoltam egyet, majd kiporszívóztam és megírtam ezt a kis esettanulmányt. És még mindig úgy érzem, körbe tudnám futni a várost. Lehet, hogy meg is teszem!!! 🙂 Kívánom mindenkinek, hogy legyen hasonló felszabadító élményben része, mint nekem volt az éft-vel!

És ne feledjétek! Minden technika annyit ér, amennyit használtok belőle!

 

2. MŰTÉT UTÁNI, SZŰNNI NEM AKARÓ FÁJDALOM

Nem régiben egy ingyenes előadást tartottam egy könyvtárban az éft-ről.

A fájdalom nem akart szűnni a vádlijában.
A fájdalom nem akart szűnni a vádlijában.

Mivel ilyenkor nem sok idő áll rendelkezésre, igyekszem viszonylag egyszerűen, tömören összefoglalni a módszer lényegét és hamar keresni egy jelentkezőt, aki vállalja, hogy az ő problémáján közösen dolgozzunk. Szerencsére sokan voltunk és voltak jó néhányan, akik szívesen bedobtak egy olyan témát, amire megoldást kerestek. 

A leggyorsabb jelentkező mellett döntöttem. Ennek a fiatal hölgynek több, mint egy hónapja műtötték a bal vádliját, kioperáltak a lábából egy hosszabb visszeret. Azonban az azóta is tartó, igen erős fájdalom nem akart szűnni. Az orvosok szerint is indokolatlan volt ez a régóta húzódó feszítő fájdalom.

Pontosan megbeszéltük az érzést, jól körülírtuk: “mintha nem lenne elég hely a bőröm alatt, mintha ki akarna valami robbanni a lábamból…”, megbeszéltük a betegség üzenetét, majd közösen nekiláttunk a kopogtatásnak.

A hallgatóság – mivel eddig sohasem hallott az ÉFT-ről azelőtt – kicsit még viccesnek is találta az egész ” hókuszpókuszt”, hiszen fennhangon kellett panaszkodni, szemet forgatni, kopogtatni, dúdolni, számolni… Mégis nagyon lelkesek és együttműködőek voltak. (Itt csendben megjegyzem, hogy megígértem nekik, hogy aki együtt kopogtat valakinek a problémáján, az nemhogy nem veszi át az illető baját, hanem még profitálhat is belőle. Lehet, hogy közben csökken az ő fájdalma is, vagy valamelyik mondat annyira megérinti, hogy kikopogtatja saját magából is.) Szóval, lekesen dolgoztunk együtt. Az első kör után az ötös fájdalom 3-ra csökkent, a másodikban lement 0-ra.

A hölgy hitetlenkedett egy kicsit, mondván: “Ez csak valami pszichés dolog lehet most, ugye?” Igen, akár pszichés is lehet. De nem mindegy? Bizonyára sokan egyetértünk abban, hogy ha megszabadulunk egy régóta tartó fájdalomtól, akkor mindegy, hogy valóban működik-e az ÉFT, és mindegy hogy valami pszichés izé történt-e az emberrel. A lényeg, hogy túl vagyunk rajta és ezután az élet egyéb területeire is figyelmet fordíthatunk, nem csak a bal vádlinkra.

 

3. EGY ABORTUSZ REJTETT OKAI

abortuszEgy ügyfelem kétszer járt nálam. Első alkalommal rendkívül szégyellte magát, mert egy hosszú évek óta epedve várt élethelyzetbe került: ideális férfi, szerelem, jó anyagi körülmények, és ráadásul mindketten gyermeket szeretnének.

A baba hamar össze is jött, amikor a lány hirtelen “zombivá” vált. Majdnem megőrült, gyűlölte az állapotát, kiborult, nem evet, nem ivott… Végül meghozta a döntést: abortuszra megy.
   Néhány héttel később jött el hozzám, ahol elmesélte, hogy azóta is tart egy kis babafigurát az asztalon, ami az elhajtott magzatra emlékezteti és nem tud tőle szabadulni. A blokkoldás és az éft minden eszközét bevetettük. Kopogtatás közben volt sírás-rívás, de végül egy rendkívül megkönnyebbült állapotban távozott a hölgy.
  

Egy hónappal később újra találkoztunk, amikor is a választott téma az önbizalomhiány, az önértékelési problémák voltak. Édesapja egész gyermekkorában azt hajtogatta, hogy „Te, lányom buta vagy, nem fogod semmire se vinni! Nem értesz semmihez!”


Néhány kör kopogtatás után – alaposan felidézve az eseményeket, körüljárva a témát – sem történt változás. Ez azért is volt szokatlan, mert a hölgy annyira szenzitív volt és az előző kezelésre nagyon fogékonyan reagált.
Kiteszteltem, hogy érdemes lenne 19 éves korában kutakodnunk, amiről ki is derült, hogy jelentős események ok-kora.
  

A lányt megerőszakolta egy fiú. A trauma oly sok év után is annyira erős volt, hogy a kisfilm technikát választottam és jelenetről-jelenetre haladva kopogtattunk. Bizonyos részletek, képek, időintervallumok teljesen törlődtek, de írtuk a filmet, ahogy tudtuk. Amikor is egy addig teljesen elfelejtett részlet bukkant elő. (Ez rendszeresen megtörténik ÉFT-zéskor. Vagyis a kopogtatás közben a tudatalatti felszínre dob addig mélyen elrejtett dolgokat.) Amikor az édesapa reggel rátalált a fiatalokra, a lánya ellen fordult és azt ordította, hogy „Ha terhes leszel, kiverem belőled a gyereket.” A lány pedig megfogadta, hogy „Sohasem fogok gyereket szülni!”
   

Ettől kezdve világossá vált a képlet. Az abortuszt megelőző lelkiállapot, a „zombiváválás” emiatt a 2 mondat miatt következett be. Hiszen – gondolta a lány -, ha terhes vagyok, apám kiveri belőlem, életveszélyben vagyok. Én pedig megígértem, hogy nem szülök gyereket.
    A terhességgel beindult a program: a tudatalatti addig-addig küldte az üzenetet, amíg a terhesség állapota meg nem szűnt.

A program beteljesítette magát: Game over!
   További kopogtató körökkel kivettük, hatástalanítottuk ezt a jelenetet, amely – remélhetőleg – a későbbiekben már nem szed áldozatokat!

(Mire itt a honlapon megjelenik ez az eset már egy óvodás kisfiú anyukája a történetben szereplő lány. 🙂

 

4. FÉLTEM A FIAMAT

Egy középkorú hölgy keresett fel azzal, hogy az egész életét blokkolja az a félelem, amit a felnőtt fiával kapcsolatban érez. Ha a hírekben autóbalesetről tudósítanak, egyből felhívja a fiát. De egyéb más felbukkanó rémképek miatt is telefonál neki. Félti, hogy nem állja meg a helyét a fiú. Állandóan az anyagi gondjai miatt aggódik és minden pénzét odaadja neki, hogy kirángassa a felnőtt gyereket szorult helyzetéből.

Az első körök oldották a 10-es stressz, ami később átalakult haraggá. A haragot azért érezte az anya, hogy milyen élhetetlen a fia és hogy még a volt felesége is kisemmizi.

A hölgyet néhány kör sírós és minden indulatot kimondó kopogtatás után már nem is érdekelte a fenti probléma és kérte, hogy váltsunk témát, van még más, ettől egészen eltérő oldani való is az életében.

 

 

5. VÁLLFÁJÁS A FÉRJJEL VALÓ TALÁLKOZÁS MIATT

táska alatt megfájduló vállEgy másik középkorú nő már hónapok óta szenvedett a jobb válla fájdalmától, ami olyan erős volt, hogy még a retiküljét is kénytelen volt a bal vállán vinni. Szerencsére emlékezett a fájdalom keletkezésének az idejére és az akkor történt eseményekre.

A kiváltó ok pedig a 3 éve nem látott férj váratlan felbukkanása volt. A férj mindaddig nem jelent meg a válóperes tárgyalásokon, de ezen a tavaszi délelőttön egyszer csak felbukkant és megkérdezte a feleségét, hogy “Hát, te mit keresel itt?”. A nőn átfutott a jeges rémület és valami ijedtség-féle. Hamarosan pedig megfájdult a válla.


Mivel ez a kezelés egy csoportos foglalkozás keretein belül zajlott, így nem térképeztük fel a férjjel való kapcsolatot, sem a válóper eseményeit, hanem együtt kezeltük a vállfájást és a férjjel való sokkoló találkozást. A fizikai és érzelmi tünetekre együtt kopogtattunk és körülbelül negyed óra alatt ment le a 9-es fájdalom 0-ra.

Napokkal később kaptam visszajelzést: A fájdalom nem tért vissza azóta sem.

 x

6. NEM GYÓGYULÓ SEB

szájIsmerősömnek kirepedt a szája sarka. Ez egy roppant banálisan hangzó kis probléma, de meg tudja keseríteni az ember életét. A beszéd és evés közbeni fájdalmon túl még ott van az esztétikai látvány. E pici kis bőrsérülés nem akart gyógyulni hónapokon keresztül, a krémek arzenálja sem segített.

Ekkor vetettük be az ÉFT-t. Kopogtattunk a fizikai tünetekre, arra is, hogy nem akar múlni, gyógyulni,továbbá a betegség feltételezett üzenetére is. Hiszen minden fizikai tünetnek lelki oka van. És ahogy R. Dahlke mondja: A betegség őszintévé tesz. Megmutatja azt is, amt mi nem akarunk észrevenni. Azután betápláltuk olyan üzeneteket a meridiánokon keresztül, hogy a test indítsa be az öngyógyító folyamatait, javítsa ki a hibát. Majd kifejeztük a hálát és örömet, hogy ilyen gyorsan gyógyul a seb.

Ismerősöm döbbenten tapasztalta, hogy a tükör előtt grimaszolva nem érez fájdalmat és már a kopogtatás alatt elindult a hegesedés és szemmel is látható volt a gyógyulás.

Másnap kaptam egy „szmájlis” sms-t, amiben boldogan jelentette, hogy a szája olyan, mint újkorában.

Az eset annyira meggyőzte az ismerősömet, hogy azóta elvégezte nálam az ÉFT alaptanfolyamot és már bármilyen más problémájára is használja. Akár érzelmi blokk oldására is. Nem szorul az én segítségemre.

x

7. SPORTSÉRÜLÉS

izomhúzódásA fiamnak és nekem is segített a kopogtatás ínhúzódás esetén. Nekem a jobb térdhajlatom, neki pedig bal combtöve sérült meg egy hirtelen, erőteljes mozdulattól. Akinek már volt hasonlóval dolga, tudja, hogy ez a húzódás pihentetést igényel, meleg vizes fürdőt,… De ennek ellenére is képes hosszan kitartani.

Én hónapokig hagytam fájni mozgás közben, amikor rájöttem, hogy többek között azért tanultam meg ezt a kitűnő és gyors módszert, hogy használjam mindenre. A teljes gyógyulás csak a kopogtatást követő nap következett be, de az is lehet, hogy enélkül az önkezelés nélkül mind a mai napig fájlalnám a lábam tornázáskor.


A fiam lábára Szeged sétálóutcáján kopogtattunk egy padon. Senki sem gondolta a fagyit nyalogató tömegben, hogy valaki épp most mond búcsút a sportsérülésének.

x

8. MÁR CSAK A HALÁLRA TUDOK GONDOLNI

 Az egyik vendégemnél melanomát diagnosztizáltak és közölték vele, hogy a mintából ítélve, valószínűleg rosszindulatú az elváltozás. A biztos információ miatt egy héttel későbbre kitűztek egy kisebb műtétet, hogy bizonyos mirigyekből mintát vegyenek. Tehát a 100 %-os válaszra kb. 2 hetet kellett még várni.

Nos, ez a hölgy már az első napon végig futtatta az agyán az összes lehetőséget, csak a rosszindulatú daganatra, a halálra készült és azon pörgött, hogy vajon ki fogja majd a gyerekeit felnevelni. 
Észérvekkel a család nem ment semmire és ők is inkább borúlátóak voltak.  

De ebben a lekiállapotban nem lehetett kibírni 2 hetet. És én úgy gondoltam, ne is a melanomára dolgozzunk, hanem inkább hozzuk ki őt ebből a depresszív életérzésből. 
Legalább egy órát kopogtattunk az önsajnálatra, a halálra, a „jajmileszagyerekeimmel” gondolatokra, de megérte. Egyszer csak bekövetkezett a lelkiállapot megváltozása. Eleinte sírt, úgy zokogott, hogy én kopogtattam rajta és szólni sem mindig bÍrt. Sok zsebkendő fogyott. Majd már meg bírt szólalni, később ő kopogtatott magán és végül alkalmas lett arra, hogy pozitív információkat is bevigyünk a tudatába, az energiarendszerébe.
Az egy órás kezelés után végigcsinálta a napot, képes volt kommunikálni, képes volt előretekinteni és viszonylag normális életet élni.

Azután még rendszeresen találkoztunk, de már az élet egyéb területeire dolgoztunk. 
A műtét egyébként sikeres volt és a minta is jelezte, hogy nincs rosszindulatú elváltozás.

 x

9. NYŰGÖS BABA, AKI NEM AKAR ELALUDNI

Az egyik este ismerőseim elmentek szórakozni és engem kértek meg, hogy vigyázzak a kislányukra. Juci újabban nehezen alszik, annak ellenére, hogy fáradt. Egyébként is rendkívül érzékeny, minden zajtól megijedő kislányról van szó.

Úgy gondoltam, ahhoz a módszerhez folyamodom, amely mindig kihúz a bajból. Mivel a ringatás, dúdolás nem segített ezért lefektettem a díványra, cumit adtam a szájába, és azonnal elkezdtem kopogtatni a saját kezemen. Tulajdonképpen a szurrogát módszert használtam.

Pillanatok alatt lenyugodott. Igyekeztem halkan, monoton hangon beszélni, hogy azzal is elandalítsam. Majd amikor megadóan szetterül, akár egy béka, az ő kezén és valamennyi pontján folytattam a kopogtatást. Az orr körüli pontokat kénytelen voltam elhagyni a cumi miatt. 3-4 perc alatt teljesen ellazult és mély álomba zuhant.

Úgy voltam vele, ha már ilyen jól működik a dolog és mindketten „ráérünk”, kihasználom a lehetőséget és tovább megyek. Csináltam még egy kört az ijedősségére, a félelmeire is.

Végül bevittem az energetikai rendszerébe azt az utasítást, hogy békésen, nyugodtan alszik reggelig. Ezt egyébként ajándékba szántam az anyukájának, aki sokat panaszkodott, hogy a kicsi újaban gyakran felsír a kislány, nyugtalanul alszik, így reggel ő is és a baba is fáradtan ébrednek.