Cikkek a fogyás témakörében

 

1. Cikk található “Testsúly” címmel az SVT esetek oldalon: 11. történet. Kattints a linkre!
https://hajduildiko.hu/modszereim-2/svt-spiritualis-valaszterapia/svt-esetek/

2. Hiányzó láncszemek a fogyáshoz

A “FOGYÁS ÉFT-VEL” menüpontban leírtakat két gondolattal szeretném kiegészíteni.
Az írás végén 53 lehetséges gyökérokot sorolok fel. Olyan okokat, amelyek kiválthatják a túlsúlyt, vagy szabotálhatják a fogyást.

Az utolsó két ok, az 52 és 53-as külön szót érdemel.

Sokan talán meglepődnek, de jó néhány ember azért nem tud lefogyni, mert “ÉHEZIK”. Ezt úgy kell érteni, hogy gyakran előfordul, hogy a szervezetünk számára szükség lenne egy ásványi anyagra, vagy egy vitaminra, vagy nyomelemre …, de éppen azt nem kapja meg. Ezért arra kéri az egyént, hogy egyen többet, hátha végre hozzájut a hőn áhított anyaghoz. De újra és újra mást kap. Lehet, hogy mindent megkap, csak éppen azt az egyet nem.

Érdemes írni egy listát, mire is lehet szükség és az izomteszt menüpontban lévő módszerek egyikével kitesztelni a szüséges anyagot.

A másik meghökkentő oka lehet a túlsúlynak a “SZOMJAZÁS”.
Ezt pedig úgy kell értelmezni, hogy sokan elvesztették a kapcsolatot a testükkel. Nem figyelik meg igazán, mit is üzen nekik. Vannak, aki összekeverik a szomjúság érzését az éhséggel. Pedig, amikor érzik, hogy valami kellene, akkor egy másodperc erejéig elegendő lenne elgondolkodni, hogy ez milyen jelzés. Ha felmerül, hogy ez állhat a túlsúly hátterében, akkor csak ennyit kell tenni. Mielőtt a hűtőhöz mennénk, vagy bekapnánk egy falatot, érdemes lenne meginni egy pohár vizet.

A vízivásra ugyanúgy vissza lehet szokni, mint ahogyan le lehetett szokni. A szervezet simán képes hozzászokni a szomjazáshoz. Beáll arra a csökkentett üzemmódra, hogy nincs víz. De szerencsére ez visszafelé is működik.
A szomjúság érzését egyébként sem érdemes megvárni, hiszen akkor már késő.

Erről a témáról itt nem írok többet, mert óriási irodalma van. Pl. Dr. F. Batmanghelidj: A Tested Vízért Kiált! De érdemes elolvasni Emoto: A víz üzenete könyvet is.

Mindenesetre jó hír, hogy talán csak annyit kell tennünk a fogyás érdekében, hogy megtaláljuk a szervezetünk számára hiányzó anyagot, azt megadjuk neki, vagy vizet iszunk.

Ide írok egy listát is, hogy ki lehessen tesztelni, milyen vitamin, elem után sóvárog a testünk.

VITAMINOK:

A vitamin – retinol
C vitamin – aszkorbinsav
D vitamin – kalciferol
E vitamin – tokoferol
B1 vitamin – tiamin
B2 vitamin – riboflavin
B3 vitamin – niacin
B4 vitamin – adenin
B5 vitamin – pantoténsav
B6 vitamin – piridoxin
B12 vitamin – kobalamin
B13 vitamin – orotsav
B15 vitamin – pangamsav
BC vitamin – folsav
BT vitamin – karnitin
BX PABS vitamin – kolin – inozitol
F vitamin – zsírsavak
G vitamin – riboflavin
H vitamin – biotin
K vitamin – menadion
L vitamin – bioflavonoidok
T vitamin – troxerutin
U vitamin
P vitamin-rutin-citrin

Mikro- tápanyagok:
• Béta-karotin
• Ginzeng
• Glükozamin
• Likopin
• L-karnitin
• Lutein
• Taurin

Ásványi anyagok:
• Bór
• Cink
• Fluor
• Foszfor
• Jód
• Kalcium
• Kálium
• Kén
• Klór
• Kobalt
• Króm
• Magnézium
• Mangán
• Molibdén
• Nátrium
• Réz
• Szelén
• Vanádium
• Vas
• Víz

 

3.   Fogyás ÉFT-vel

Ajánlom Takács Erikának, aki megihletett! :-))))

Tanfolyamaimon mindig többen vannak a lányok, mint a fiúk, ezért gyakran felmerül kérésként, hogy foglalkozzunk a testsúllyal.

Sok nő már túl van számtalan féle diétán. Ha szerencséje van, akkor a diéta működött, azonban mihelyst abbahagyja a koplalást, vagy bármilyen más módszer alkalmazását, a plusz kilók visszanőnek a testre. Sokaknak még a fogyókúra alatti súlycsökkentés elérése sem megy. Vagyis nem eszik az illető napokig és 20 dkg-ot fogy csupán.

A fogyókúra egy harc, amit nem nyerhetsz meg csak akkor, ha életfogytig harcolsz. Amint lazítasz egy kicsit, azon nyomban támadásba lendülnek a kilók. És micsoda áldozatokat követel ez a harc. Adott esetben sok pénzbe kerül. Pl. fogyasztó gépek, tabletták, speciális masszőrök… Másrészt hatalmas küzdelem, folytonos készenlét és akaraterő kell hozzá. Ráadásul rosszulléttel járhat, önsanyargatással, rossz hangulattal, fejfájással, stb.

(Csendben hozzáteszem, hogy meggyőződésem szerint az embernek annyi táplálékra van szüksége, amennyit hisz. Ha az én fejemben az van, hogy napi 8 szem borsó elegendő az életben maradáshoz és az egészséghez, akkor az elegendő is lesz. Tudom, hogy ez sokaknál kiveri a biztosítékot, de ők akkor ettől a gondolattól tekintsenek el.)

Milyen szerepe lehet az ember életében a súlyfölöslegnek?
– Lehet megoldandó életfeladat.
– Lehet a kövérség, olyan feladat, amelynek a megoldása nagy tanulságokkal jár. A súlytöbblet és a vele való küzdelem, nagy felismerésekkel szolgál. Esetleg később az illető ezt taníthatja másoknak.
– Tanítói szerepe is lehet a túlsúlynak. Pl. önelfogadás, vagy mások elfogadása.
– Azok számára, akik hisznek előző életekben, megközelíthető a karma oldaláról is a történet.
– ……….

Én most arról az oldalról szeretnék közelíteni a témához, hogy a test többlete milyen üzenetet szeretne közvetíteni a tudatalatti/az idea területéről, és hogyan ismerhetjük meg ezt az üzenetet. Egyszerűbb megérteni az üzenetet, mint életed végéig, vagy míg föl nem adod, harcolni.

Leegyszerűsítve az egyén a test, a tudat és az idea egysége.
A tudatalattink/ideánk (itt most nem fogok különbséget tenni) rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy nem képes szavakkal szólni hozzánk. Az ő nyelve a szimbólum. Egyrészt a tudatalatti egy üzenetet szeretne küldeni a tudatunknak a testen keresztül egy szimbólum formájában, másrészt az is előfordulhat, hogy a tudatalatti csupán kifejezi azt amiben hisz. Tehát a test és a súlytöbblet a szimbólum. Így fordulhat az elő például, hogy a háj a hasunkon vagy a terebélyes combunk egy hiedelem kifejeződése. Hiszen amit hiszünk azt valósítjuk meg.

Jó példa erre az az eset, amikor egy gyereknek gyakran mondogatja az apukája, hogy “A soványak gyengék. Neked kisfiam/kislányom erősnek kell lenned!” Ha ezt a gyerek elégszer hallotta, vagy mély hatást tett rá a fontos személy kijelentése, akkor a program el van ültetve. A tudatalatti ezt az igazságot meg is fogja valósítani, akár emlékszik rá az a gyerek 10 évvel később, akár nem. Vagyis amikor úgy érzi, hogy erősnek kell lenni, akkor felhizlalja magát. A tudata számára ez az összefüggés nem látszódik, mivel a program a tudatalattiban fut.

Előfordult már, hogy valaki panaszkodott nekem, hogy ő már minden fogyókúrát kipróbált, de mindig kudarcot vallott. Gondoltam, nézzük csak meg a következő kijelentés igazságtartalmát. Kineziológiai izomtesztet végeztem. (akkor is, ha nem vagyok kineziológus) Az izomteszt a tudatalatti igazságát közvetíti. Kértem, hogy mondja ki hangosan: “Le akarok fogyni.” Az izmai elernyedtek. Vagyis az állítás hamis volt. Majd kértem, hogy mondja azt: “Nem akarok lefogyni.” Az izmok keményen tartottak. Ez viszont igaz volt. Mondanom sem kell, volt csodálkozás!
Az említett hölgy a tudatos elméjével azt kommunikálta, hogy le akar fogyni, miközben mélyen a tudatalattiban az a program futott, hogy ő bizony nem akar.

Meggyőződésem, hogy a vágyott testsúly elérésének üdvözítő módja, ha a tudatalattit takarítjuk ki. Erre igen kiváló módszerek léteznek már és nem is elérhetetlenek. Ilyen pl. az ÉFT, a képáramoltatás, az NLP, a spirituális választerápia, a hipnózis, és még sorolhatnám.

Én három módon szoktam a problémához közelíteni.

1. Beszéltetem az illetőt. Kiváló fülem van hozzá, hogy kihalljam a mondatai közül a korlátozó hiedelmeket.
Ilyen volt a legutóbbi tanfolyamomon egy hölgy, aki csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy amennyiben ő abbahagyná a fogyókúrát, akkor 2 hét alatt egy mázsásra hízna. Tovább faggattam és kiderült, hogy szerinte “A vékony emberek gyengék.” (Mivel ő két kisgyereket nevel egyedül, ezért erősnek kell lennie és híznia kell.)
De felbukkantak még ilyenek is: “Tartalékolni kell, mert bármikor jöhetnek rossz idők, háború…, és a nehéz időket túl kell élni. Ezt sok helyen olvastam.”
“Megingathatatlannak kell lennem.” A nagy súlyt – ugyebár- nehezebb kibillenteni.
“Én sohasem tudok lefogyni.” “A vékonyakat elfújja a szél.”
Ezek után nem csoda, ha kudarcba fulladt minden fogyasztásra irányuló próbálkozás.
Valójában ő meg sem hallotta ezeket a kijelentéseit, de én figyeltem. Lejegyzeteltem és sorban kikopogtattuk őket.

2. A második módszer, hogy kitesztelem pl. az inga segítségével a probléma mögött húzódó korlátozó hiedelmet, okkort… Szép nagy gyűjteményem van és folyamatosan bővítem ezt a mondatgyűjteményt. A kitesztelt hiedelmeket, eseményeket oldom az ÉFT vagy más módszerem segítségével.

3. A tanítványaimnak a most következő, harmadik módszert szoktam ajánlani. Kezdjenek el kopogtatni a problémára – pl. én képtelen vagyok lefogyni. Több körön át kopogtasson. Feltétlen legyen a keze ügyében toll és papír. Mivel a kopogtatáskor a tudatalattival kommunikálunk, az előbb-utóbb elkezd felszínre hozni gondolatokat, mondatokat, képeket. Ezek valószínűleg mind kapcsolatban lesznek a témával. Le kell írni, nehogy elfelejtődjenek. A további körökben ezeket a mondatokat, érzéseket… kell kikopogtatni. Jó kis nyomozós feladat!

Mindezek után már lesz eredménye az odafigyelős táplálkozásnak, a testmozgásnak, hiszen a valódi blokkot, akadályt hárítottuk el az ideális testsúly elérésének útjából.
RÉSZLET P. ORBAN KÖNYVÉBŐL: ” Így , miután elég hosszan kérdezgetted a combodat (“zörgessetek, és megnyittatik!”), le tudod majd fordítani a mögötte rejlő ideát a tudatod nyelvére, be tudod fogadni a tudatodba, amely ezáltal egyre jobban kitágul. Ha pedig eléggé kitágult a tudatod, akkor vagy eltűnnek a combról a zsírpárnák (hiszen már nincs rájuk szükség, már nics szerepük az igazsághoz vezető utaddal kapcsolatban), vagy továbbra is megmaradnak, mert ez az élettémád. De a tudatod viszonya a combodhoz alapvetően megváltozott – ettől kezdve nem a te problémád, legfeljebb egy kísérő, aki állandóan ébren akarja tartani benned a régi ideát. A probléma mindkét esetben eltűnt. Ezt nevezzük terápiának.”

HAJRÁ FIÚK! HAJRÁ LÁNYOK!