Izomteszt

(Munkám során elhatárolódom, mindenféle szervezettől, párttól, rendszertől, alapítványtól, egyesülettől, …
Nem vagyok orvos és pszichológus és kineziológus sem. Ezen szakmák támadásait elkerülendő, kijelentem, hogy minden szó, amit az orvosok, terapeuták, kineziológusok használnak, azért fordul elő az oldalamon, mert közkeletűek, én is használom őket és nehéz ezeket kihagyni a magyar nyelvű kommunikációból. 
Nem rendszerekkel, hanem olyan módszerekkel dolgozom, mely segítség a tudatosság és a szenvedésmentes élet felé. Ezek bárki számára elérhetőek és nem kapcsolódnak feltételekhez. Nem gyógyítok, nem ígérek, …, de előforul, hogy a klienseim élete egészsége a találkozók után megváltozik.)

Ez az írás ÉFT-seknek szól (Érzelmi Felszabadító Technika),
de másoknak is hasznos lehet.
Bárki kipróbálhatja otthon, házilagosan is az izomtesztet.

Ez nem egy kineziológiai cikk! A cikk a saját meglátásaimat tükrözi.

 

Mottó: HA A SZEM A LÉLEK TÜKRE , AKKOR AZ IZOM ABLAK A TUDATALATTIRA!

A IZOMTESZTRŐL

Számtalanszor éreztem munkám során, hogy szükségem lenne egy eszközre, mely segítene biztos válaszokhoz jutni. Pl., ha elakadtam egy probléma megoldásában, amikor magamat vagy másokat kezeltem, amikor szükség lett volna a felszíni probléma mögött meghúzódó valódi okra.

Bár az ÉFT-t azért találtam már az első percektől kezdve lenyűgöző módszernek, mert a meridiánvégződéseket kopogtatva akkor is eljuthatunk a megoldáshoz – pl. gyógyuláshoz -, ha nem ismerjük a mögötte meghúzódó okot. Ezért azon ritka alkalmakkor, amikor a kezelés nem hatott, mert nem jutottunk el a probléma gyökeréhez, akkor vagy a kitartó kopogtatás vezetett el az eredményhez, vagy az intuíciómra támaszkodtam.

De kellett egy módszer, ami biztosabban és gyorsabban visz el a gyökerekhez! És sokáig sajnos nem ismertem ilyen módszert!

A másik oka annak, hogy szükségem volt a mélyben rejtőző információkhoz vezetőmetódusra, az az, hogy én is osztom azt a nézetet, hogy minden betegségnek megvan a lelki mögöttese és a betegség azért alakul ki, mert a test ezen keresztül vezeti el az egyént ahhoz az eredményhez, amelyhez magától nem akart eljutni. Tehát, ha pusztán meggyógyulunk, de nem élünk a betegségünk kínálta lehetőséggel, azaz nem változtatunk vagy értjük meg az üzenetét, akkor komoly tanulási lehetőségtől fosztjuk meg magunkat.

(Olykor csodálatos, hogy szó szerint kéznél van az EFT, mert vannak helyzetek, amikor nincs idő az oknyomozásra, csak a gyors megoldás kell. Például, ha autóvezetés közben, vagy idegen helyen tör ránk valami pánikszerű érzés, düh… és azonnal szükségszerű a kezelés. De lehetne még sorolni hasonló eseteket.)

A biztos és pontos válaszokhoz jutás lehetőségét az AFT és David R. Hawkins hozta el számomra. Izomtesztet elsősorban azért kezdtem el tanulni, hogy megtaláljam a kezelendő problémák mögött húzódó eseményeket, okkort, korlátozó hiedelmet, és íly módon hatékonyabbá tegyem az ÉFT kezelést.

Tehát a megtalált zseniális módszer: IZOMTESZT.

Az izomtesztelés azon alapszik, hogy az agyunk eltárol minden információt. De a legtöbb emlékkép, impulzus nem hozzáférhető a tudatunk számára. Ezeket tekintjük tudattalannak. Itt tároljuk pl. a fájdalmas emlékeket, az elfojtott vágyakat. Az ide beszorított gondolatok álruhában jutnak ismét a tudatba: pl. álmaink által, ésszerűtlen cselekedeteinkben, testbeszédünk által… Ezeket megfejteni azonban nem kis feladat!!! Az izomtesztelés segítségével ezek a rejtett információk könnyedén lehívhatók.

Az izomteszt nem az izmokat vizsgálja, hanem az agyban tárolt információkat. De ezt úgy teszi, hogy megkerüli a tudatos elmét. Azért nagyon megbízható, mert kikerüli a tudatos énünk adta válaszokat.

Azon alapszik, hogy az izom tónusa egészen más, ha valami negatív érzés van bennünk – ilyenkor lekapcsol, elernyed – és egészen más, ha jó viszonyban vagyunk egy témával – ilyenkor feszes, tart. Gondoljunk csak arra az esetre, ha valami megrázó hírt közölnek velünk. Olyankor van, aki leül, van, aki elájul. Vagyis az izmai stressz hatására lekapcsolnak. Ez a példa jól megvilágítja az izomteszt működésének alapelvét.

Az izomteszt tulajdonképpen egy hazugságvizsgálat. Azt vizsgálja, hogy az illető tudata számára mi igaz és mi hamis. Mi okoz számára streszt és mi nem. Ezért, ha jól végezzük, eljutunk a legmélyebb igazságokig, a valódi okokhoz. A tesztelőt épp ezért nagy felelősség terheli. Mindenkinek be kell tartani egy belső etikai szabályt. Hiszen a tudatalattival való kommunikáció során lehívhatunk bármilyen információt.

   Ennyi bevezető után lássuk végre a gyakorlatot!

   Általában két kart vizsgálni egyszerre a legpraktikusabb, most viszont az a célom, hogy olyam módszereket mutassak be, amelyek segítségével bárki egyedül, saját magán végezheti el a tesztet.

A) Az izmok igen és nem válaszokat képesek adni. Tehát a kérdéseink is legyenek eldöntendő kérdések. Pl. Ha azt szeretnénk megtudni, hogy hány órára tűzzünk ki egy megbeszélést, hogy az a legideálisabb legyen, akkor először is tegyük fel a kérdést! Magunkban vagy hangosan kimondva (kinek-kinek hitrendszerétől függően). Így is működik, úgy is.

Kérdés:     10 óra előtt?
Válasz :     Nem.

Kérdés:    11 óra jó lesz?
Válasz:    Igen.

Kérdés:   Biztos?
Válasz:    Igen.

Kérdés:    Tévedek?
Válasz:    Nem.

Tehát a keresett időpont 11 óra lesz.
B) FONTOS! Magadban mindig határozd meg, milyen választ kérsz. Vagyis ha igeneket és nemeket kérsz, akkor az elengedő válasz lesz a nem, az erős lesz az igen. Ezt elég, ha gondolatban tisztázod magaddal.

De ha egy hosszú listából szeretnél választani, akkor van egy még gyorsabb módszer. Kérd a következőt: FELSOROLÁSRA ELENGEDŐ VÁLASZT KÉREK! Azaz sorolod magadban vagy hangosan a lehetőségeket és ahol enged az izom, az lesz a helyes válasz. Ez két ellentétesen működő módszer, de én mindkettőt vegyesen alkalmazom, attól függően, melyik a praktikusabb.

C) Érdemes még magunkban vagy fennhangon elmondani azt is a kérdés előtt vagy után, hogy „Elvárásaimtól és hitrendszeremtől független választ kérek!” Így kiküszöböljük a saját egónkat.

 D) Mindig végezz néhány bemelegítő tesztet! Mondj igaz és hamis kijelentéseket, amellyel megvizsgálhatod a válaszaid minőségét. Pl. Y-nak hívnak. X éves vagyok. Nő/férfi vagyok. A hamis kijelentésekre elengedő válaszokat kell kapni! Az igazakra – természetesen – tartani fog az izom. Ha eleinte nem is sikerül, előbb-utóbb menni fog!

 

 GYAKORLAT

ujjteszt4 Első változat: Formálj egy gyűrűt a hüvelyk és a mutató ujjaddal mindkét kezeden, majd fűzd őketössze! Kérj egy igent, aztán pedig kérj egy nemet. Az igenre az ujjaknak tartaniuk kell, a nemre pedig az egyik kéz enged. Gyakorolj egy kicsit!

Eleinte az emberek nem hisznek a válaszoknak, vagy úgy érzik, nekik ez nem megy. De ha gyakorolnak egy kicsit, akkor egy örök segítőtársra találnak.

Jó gyakorlási feladat lehet, ha felteszünk egy kérdést magunknak, amire szeretnénk választ kapni, de nem is tudjuk, merre induljunk. Pl. Miért fáj a fejem?

Álljunk szembe egy könyvespolccal!

Kérdés: Találok itt olyan könyvet, amelyben segítségre lelek?

Válasz: Igen.

Most felsorolásra elengedő választ kérek!

K: Fölülről a hányadik polcon találom? 1. (tart az izom.), 2. (tart az izom.) 3. – enged az izom. Tehát a 3 polcon kell keresnem.

K: Balról a hányadik könyv?  Első fele. (tart az izom) Második fele. (enged az izom) – tehát a polc jobb oldalán keresek.

K: Jobbról a hányadik könyv?

1.,2.,3.,4.,5.,6. (enged az izom) Tehát jobbról a hatodik könyvben találom a választ.

Ugyanígy kiteszteljük a megfelelő oldalszámot, vagy ak ár a sort is.

Pl. a 83. oldal 17. sorában a köv. mondat olvasható: Ebben az évszakban mindig a vízhiány okoz problémákat… Tehát, ha elgondolkodunk, lehet, hogy a fejfájásunk mögött a kevés vízivás, a kiszáradás húzódik meg.

 

Második változat:ujjteszt
Ugyanígy működik a hüvelykujj és középső ujj alkotta körök összefűzése is.

 

 

Harmadik változat:
Tartsd lazán mindkét kézfejedet és az egyik mutatóujjal gyakorolj enyhe nyomást a másik mutatóujjra. Az igen tart, a nem enged.

 

Negyedik változat:
Keresztezd a csuklóidat a mellkasod előtt, majd hátulról akaszd össze a mutatóujjaidat és enyhén húzd meg az egyik ujjaddal a másikat. Az igen tart, a nem enged.

 

Ötödik változat:ujjteszt2
Tartsd lazán nyitva a tenyered. A másik kezeddel próbáld finoman egymás felé nyomni a nyitott kéz hüvelyk- és kisujját. Igenre az ujjak alig közelednek, nemre pedig jobban összenyomhatóak.

De csinálhatod éppen fordítva is: Vagyis érintsd össze a kis- és hüvelykujjadat és próbáld szétnyitni őket a másik kezeddel.

 

Hatodik változat: ujjteszt7
Egyik kezeden formálj egy szemet úgy, hogy a mutató és hüvelykujjadat összeérinted. A másik kéz mutatóujját dugd be ebbe a lyukba. Tedd föl a kérdésedet vagy mond/gondold ki az állításodat. Most próbáld a mutató ujjaddal szétválasztani a másik két, összeérintett ujjat. Igaz állításra nem fog sikerülni.

 

Hetedik változat: ujjteszt12
Ez a módszer az aktuális kedvencem. Nyisd szét a tenyered és távolítsd el könnyedén egymástól az ujjakat. Akár le is teheted az asztalra a kezed. A másik kezeddel fogd át a mutató- és kisujjad, és közben próbáld meg enyhén összenyomni őket, hogy közelítsenek egymáshoz. Ha az ujjaid ellenállnak, a válasz igen, ha engednek, a válasz nem.

 

 

Minden változatra vonatkozik: A TESZTELT UJJAKAT MINDIG TARTSD ERŐSEN, MÉGIS LAZÁN!

 

Nyolcadik változat:
Talán ez a legmacerásabb változat, de nagyon izgalmas és az is lehet, hogy neked ez fog a leginkább tetszeni. Állj egyenesen a padlón. Most az egész testet fogjuk „ingaként” használni.ujjteszt5

Állj – lehetőség szerint – mezítláb a földre. Fordulj észak felé! A lábakat nyisd enyhe terpeszbe. (Ez az ideális változat. Ha valamilyen oknál fogva nem lehetsz mezítláb, vagy nem tudod, merre van észak, akkor legalább igyál tesztelés előtt egy kis vizet.)

Készülj fel a munkára! Gondolatban javítsd ki az aurádat, vagy gondolatban húzz végig egy zipp-zárat a lábfejedtől a fejed búbjáig.

–         most pedig mond/gondold határozottan, hogy „igen, igen, igen”. Azt kell érezned, hogy a tested finoman elkezd előre dőlni.

–         most pedig mond/gondold határozottan, hogy „nem, nem, nem”. Azt kell érezned, hogy a tested finoman elkezd hátra dőlni.

Érdemes egy picit gyakorolni. Mondj igaz és hamis állításokat. Pl. A nevem: (az igazi neved). A nevem Donald kacsa…

 

NÉHÁNY JÓ TANÁCS A SIKERES IZOMTESZT VÉGZÉSÉHEZ: 

  1. Igyál vizet! A hidratált test energetikailag kiegyensúlyozottabb, jobban működik és pontosabb válaszokat ad.
  2. Próbálj olyan nyitottnak maradni, amennyire csak tudsz. Vagyis ne foglalkozz az elvárásaiddal és a tudatos éneddel. Ha úgy érzed, hogy manipuláltad az eredményt, mert pl. nagyon érintett a kijövő válasz, akkor használj valamilyen orákulumot. Pl., húzz egy tarot kártyát. De tehetsz fel ellenőrző kérdéseket is.„Biztos?” „Tévedek?” És mond el magadban vagy hangosan: „Elvárásaimtól és hitrendszeremtől független választ kérek!”
  3. Tesztelés előtt, vagy tesztelés közben, ha úgy érzed, hogy fals válaszokat, vagy összevissza válaszokat kapsz, akkor érdemes néhány energetikai gyakorlatot elvégezni. Ettől az energiák a megfelelő irányba fognak áramlani. Erről egyszer majd bővebben fogok írni.
  4. Lélegezz és lazulj el tesztelés közben, mert a visszatartott légzés és a megfeszített izomzat összezavarhatja az eredményt.
  5. Ha nem hiszel az izomtesztben, vagy úgy gondolod, hogy neked ez nem sikerül, akkor erre akár kopogtathatnál is egy kört! J

Tehát az izom teszt által megtudhatjuk, fenn áll-e pszichológiai reverzió, kinyomozhatjuk az okát, illetve megtalálhatjuk azt a tudatunkban vagy tudatalattinkban lévő korlátozó mondatot, amely megakadályozza testünkben az enrgiák szabad áramlását. Azaz, mi okozza a reverziót?

Végül megemlítem, hogy a testünkön még nagyon sok izom alkalmas arra, hogy teszteljük, de én most a legegyszerűbbeket gyűjtöttem most egy csokorba. Ezeket akár nyilvános helyeken is nyugodtan használhatjuk!

Az izomteszt olyan egyszerű, mint az ÉFT. Nem kell hozzá semmi, csak te magad. Bárhol használhatod és bármikor. Akár a buszmegállóban, akár éjszaka az ágyban álmatlanul forgolódva…

Kívánok mindenkinek sikeres tesztelést, kopogtatást, belső utazást!

 

 

TESZTELJÜNK KI EGY INFORMÁCIÓT!

Régi ügyfeleim – miután látták hogyan dolgozom – gyakorta kérnek meg, hogy teszteljek ki valamit a számukra. Bach virágesszenciát, árlistát, egy névnek a rezgését, igazságszintet, tudatszintet, hány napig kell egy gyakorlatot végezni … végül is bármit.

Ezt, ha személyesen találkozunk, akkor leggyakrabban izomteszt segítségével végzem. Először felkészülünk, hogy tiszta izomválaszt kapjunk, majd jön az izomteszt.

Az a legjobb, ha én nem is tudom, hogy mit tesztelek, hanem van egy lista és én százalékos értékeket rendelek hozzá. Azért hogy az én hitrendszerem és elvárásom ne kavarjon be. De másképp is lehet csinálni.

Ha SVT-vel végzem a tesztet, akkor az én és az ügyfél Felső Énjéhez jutok el először, majd megvizsgálom, hogy 100 %-osan tiszta-e a válasz és csak akkor kezdek neki a munkának.

Jóslásra nem használom a tesztelést, mert arra nem alkalmas.

Azonban a legutóbbi megbízásom egy jó példa, mert az illető szolgáltatásának árait kellet tökéletesre bekalibrálnom. A kliens elkészítette az általa kigondolt árlistát, én pedig először azt kérdeztem meg, hogy hány százalékban szolgálják ezek az árak az ő üdvét. (Vagyis sorstanilag, életfeladat, megelégedettség, megélhetés, önbecsülés, mások általi megbecsülés, … szepontjából.) Az említett ügyfelem leginkább nehezen kezelt témája a saját önértékelése és az anyagi világban való boldogulása. Így nem is lepődtem meg azon, hogy összességében az árak 50 %-osan szolgálták őt a fent említett tekintetekben.

Ezért elvégeztem azt a vizsgálatot, hogy pontosan milyen árak adják a megrendelő és az ő megelégedettségét. Az árakat minden esetben 60-80 százalékkal feljebb kellett vinni.

Akadt olyan kérés is, aki a készülő könyvének tudatossági szintjére volt kíváncsi.

Egy másik esetben Bach virágesszenciát kellett kitesztelnem, ill. kristályokat, vagy éppen homeopátiás szert.

Volt azonban olyan eset is, ahol nem volt engedély a válaszra. Ez a kérdés egy homeopátiás alkati szer kiteszteléséről szólt. Ehhez az információhoz az illetőnek nem ezen az úton kellett hozzájutnia. Hanem találkoznia kellett a homeopátiás orvossal. Ennek is lehet számtalan oka.