AFT – Attractor Field Teraphy

 

 Fogyasztó AFT írásomhoz katt ide!

Az AFT (Attractor Field Teraphy)
az egyik kedvenc módszerem.

Valamiért ezek a 3 betűs módszerek nagyon bejöttek nekem. Viccesen hagzik, de a 4 leggyakrabban használt terápiás eljárásom között csupa 3 betűs kódok fordulnak elő.

– ÉFT: Érzelmi Felszabadító Technika
– SVT: Spirituális Választerápia
– AFT: Attractor Field Teraphy
– Blokkoldó technikák

Más technikákat is alkalmazok, de ezek a kedvenceim. Nagyon jól feltárják a probléma valódi mozgatórugóját és megoldó képlettel is szolgálnak.

Emeld a tudatosságod és gyógyulj AFT-vel

AFT

Más elnevezések, amivel találkozhatsz:

ELMEAKUPUNKTÚRA,   VONZÁSI MEZŐ TERÁPIA

AFT = Attractor Field Therapy (Magyarra így fordították: Erőtér technika)

De én csak ELMEAKUPUNKTÚTÁNAK hívom.

 

Az AFT ugyan nem EFT, azonban sok hasonlóság van közöttük. Az AFT alkalmazásakor is kell a meridián pontokon kopogtatni.

Amikor a módszer alapjáról írok, akkor nagyon ismerősek lesznek a gondolatok azok számára, akik a Vonzás Törvényét ismerik, vagy a Titok c. könyvet olvasták.

Vagyis az AFT alapja az az elv, hogy minden, ami történik az életünkben, mi magunk vagyunk felelősek. Minden betegségért, fizikai és lelki állapotunkért, az életkörülményeinkért mi személyesen vagyunk felelősek.

Az érzéseink, gondolataink, érték- és hitrendszerünk, valamint viselkedésünk egy erőteret hoz létre körülöttünk, amely a külvilág irányában vonzást gyakorol, és ezáltal forrása mindennek, ami velünk történik. Ezt követve tehát az elménk energetikai tartalma manifesztálódik életünkben.

SZERINTEM EZ EGY NAGYON ÜTŐS MEGÁLLAPÍTÁS, MERT INNENTŐL KEZDVE – HA EZT VALAKI MEGÉRTETTE -, SENKIT NEM HIBÁZTATHAT SEMMIÉRT. Mindennek az okát és megoldását saját magán belül kell keresnie.

Az Erőtér Technika (AFT) módszere Dr. Hawkins „ERŐ kontra erő” című munkájában lefektetett alapelvekből nőtte ki magát. A fizikai tüneteket és fájdalmakat spirituális és energetikai összefüggésükben tekinti, és a tudatosság energiájával dolgozik. A gondolatok energiája hatást gyakorol arra a nem-fizikai energiára, ami az emberi test létrejöttéért és fenntartásáért felelős. Ezt a Csínek nevezett nem-fizikai energiát, a kínai misztikusok már évezredekkel ezelőtt ismerték. A hosszú időn át fennálló negatív attitűdök alakítják ki azokat a továbbiakban önfenntartóvá váló energiamintákat, amelyek hatással vannak a testünkre és meghúzódnak a különféle betegség mögött, ideértve az olyan genetikainak nevezett betegségeket is, mint például a triszómia. A gyógyulásban mind a tudatosság megváltoztatása, mind a betegség és a tünetek létrejöttéért felelős energiaminták eltávolítása szerepet játszik. Röviden, a gyógyuláshoz fizikai testünk nem-fizikai energiájának frekvenciáját és mintáját kell megváltoztatnunk.

 

Mire használható?

Bár legtöbben betegségek kezelésére alkalmazzák,
én bármilyen élethelyzeti elakadás feloldására alkalmasnak találom.
A betegségek vagy testi problémák általában az érzelmi és sorstani megoldatlan helyzetek következménye.

Mi az elméleti háttere?

Az AFT felhasználja:
– a keleti akupunktúrás gyógymódot,
– Dr. Eric Kandel Nobel-díjas biológus és viselkedéskutató felfedezését,
– David Böhm kutatásait,
– Rupert Sheldrake morfikus mező elméletét,
– és Dr. D. Hawkins tudatszintekkel foglalkozó munkáját.

Dr. Eric Kandel megfigyelte, hogy a csigák idegrendszere tartós stressz hatására megváltozik.
Az embereknél is hasonlóan működik a megfigyelése.
Az életünk során tapasztalt élmények, érzelmek és gondolatok ki- és bekapcsolják a géneket. A gondolatok hatására az agyunk és a testünk egész életünkben változik.

Rupert Sheldrake  bebizonyította, hogy nem a gének felelősek a sejtek információiért. Hiszen minden sejtünkben ugyanaz a gén működik. Mégis az egyik sejt egy lábujjat képez, a másikból pedig máj lesz.
Továbbá megfigyelte, hogy ha egy faj kis százaléka megszerez egy tudást, azt rövid időn belül az egész populáció ismerni fogja, anélkül, hogy találkoztak volna egymással. (Lsd.: 100 majom esete)
Az információ nem a génekben található, hanem a körülöttünk lévő térben. A gének csupán antennák, amiken lehet állítani, hogy milyen adást fogjanak az információs mezőből. Tehát minden azon múlik, milyen infóval van megtöltve a “mező”.

Dr. Hawkins a tudatszintek elméletével járult hozzá az AFT-hez. Létrehozott egy skálát, amelyen a 200-as szint a választóvonal. A 200-as szint alatti érzelmek valami problémát fognak az egyén életében okozni. Például betegséget. Az AFT-vel a pácienst magasabb tudatszintre hozzuk, ahol már megindulhat az öngyógyulás.

tudatterkep

Általában az emberek tudatszintje 200 fölött van, de bizonyos helyzetekben lekapcsolnak egy 200 alatti szintre. Ha ez erősen vagy gyakran történik, akkor abból akár betegség is kialakulhat.

A keleti akupunktúrát vizsgálva  felfedezték, hogy a meridiánokat stimulálva lehet módosítani az ember kürüli információs mezőt. Ami pedig visszahat a testre. Az akupunktúrás pontok kopogtatásával megváltoznak az érzelmek, az emlékek, a gondolatok. Magasabb rezgésű információ fogja körbevenni a testet. Ez pedig visszahat a fizikai állapotra és újból létrejöhet az egészség.

Mi a terápia?

A terápia során a kliens elmondja a problémáját vagy betegségét. Feltárjuk a problémához vagy betegséghez tartozó tudatszintet. Azt, ahová rendszeresen lekapcsol az illető.
Az információ megszerzéséhez a test biofeedback rendszerét (izomteszt) használjuk.
Feltárjuk a keletkezés idejét, okát – amilyen pontosan azt szükséges.
Aztán elvégezzük a korrekciót az AFT-s formulákkal.
Úgy kell elképzelni, mintha lenne egy receptkönyv minden testi, gondolati, érzelmi problémára.
Minden betgséghez és tudatszinthez tartozik egy pontosan előírt kopogtatási formula, amelyet bekopogtatunk a kliensnek. Ezt nagy valószínűséggel még otthon is kell végeznie.

HOGYAN ZAJLIK EGY KEZELÉS?

– Felkészülünk a munkára: teljesen tiszta információt kell kapni.
– Megnézzük, hogy biztonságos-e az ügyfélnek a probléma megvizsgálása. (A kliens sokszor azt hiszi, hogy hát ő éppen azért jött, hogy túl legyen ezen a problémáján. Azonban a tudatalattijában futhat olyan program, amely miatt nem tartja biztonságosnak ezzel foglalkozni.
Ezt a hiedelmet vagy egyéb blokkot oldhatjuk korrekciókkal, spirituális választerápiával, vagy megbocsátó formulákkal.)
– Megvizsgáljuk, melyik tudatszintről ered a probléma(Pl. szégyen, bánat, harag, bűntudat …)
– Kiteszteljük melyik szemlélethez tartozik mindez. (Pl. a szégyen tudatszinten van az elakadás a viselkedés energiamintában. Amennyiben a szégyen tudatszint a viselkedésbe nyilvánul meg, az illető az alacsony önértékelésemiatt az adott problémát illetően kirekesztést él meg. Vagy őt rekesztik ki, vagy ő teremt olyan szituációkat, ahol kirekesztett lesz.)
– Ezután megnézzük, van-e olyan hitrendszeri blokk, amely akadályozza a probléma elengedését. (Pl. A kliens lehetetlennek tartja, hogy ettől valaha megszabaduljon.) Ezt a blokkot is oldani kell.

– Most már nyitva áll az út a korrekcióhoz, gyógyuláshoz.
Minden betegségnek, pszichés problémának, függőségnek, viselkedési problémának, testsúlyproblémának … van egy pontosan kidolgozott kopogtató formulája.

AFT kopogtatási pontok

Pontosan meg kell állapítani, hogy melyik korrekciós formulát hányszor és mennyi ideig kell alkalmazni. Ki kell azt is tesztelni, hogy a kliensnek ezt egyedül kell elvégeznie, vagy a Felső Én betöltheti-e ezt.
Sokaknak nem elfogadható az, hogy a Felső Énre rábízzuk a korrekció rendszeres betöltését. Nekik pontos házi feladatot írok elő, melyet együtt megtanulunk, hogy aztán biztonsággal végezhesse otthon egyedül.
– Mindent leellenőrzök, hogy jól végeztük-e a munkát, kimaradt-e valami, befogyadja-e a páciens a korrekciót …

Kapcsolódó írásom:

1. Hogyan reagálsz egy koldusra?

2. Annak látod a világot, ami vagy