Online is

 

Online lehetőség: NEM KELL A GÉP ELŐTT ÜLNÖD A FOGLALKOZÁSSAL EGYIDŐBEN.
– Haladhatsz egy éppen aktuális csoporttal.
– Vagy egyénileg megkapod az egész anyagot és a saját ütemedben dolgozod fel.

Mit sajátíthatsz el online?

 

Mi az online kurzus?

Az online részvétel egy  lehetőség azoknak, akik érdeklődnek a technikáim iránt.
Amiatt alakítottam ki ezt a tudásátadási formát, mert sokan érdeklődtek vidékről és külföldről. Aztán megpróbáltunk megszervezni egy-egy alkalmat az ország különböző városaiban, de kényelmetlen is volt és sok nehézség is felmerült.
Így a szükség hívta létre azt az eljárást, ami végül ezzé forrta ki magát.
Minden csoportos munlát rögzítek. A távhallgató még aznap, de legkésőbb másnap megkapja interneten keresztül a hanganyagot és a jegyzetet is.

Konzultáció, vizsga, oklevél, kapsz-e oklevelet, …?

Régebben az utolsó alkalmat arra használtuk föl, hogy levizsgázzanak a résztvevők. Ez jó lehetőséget kínált megfigyelni, vajon mennyire ment át az információ a tanfolyam során.
Felmértem, hogy valóban megértette-e a hallgató az elhangzottakat. Azonban újabban kivezettem ezt a gyakorlatot, mert valami érthetetlen módon, ezek a felnőtt emberek, akik számára semmi tétje az adott vizsgának, hihetetlenül elkezdek izgulni. Sok felesleges streszt okozott maga a vizsga szó kiejtése is. Pedig ez egy lezárást is adott.

Fontos tudni: a képzés nem ad végzettséget, valamint nem ad semmiféle titulust / címet, illetve jogosultságot.

Mivel a képzést bejelentem a Felnőttképzési Rendszerbe, ezért kapsz egy államilag kiállított tanúsítványt a tanfolyam végén, ami azt tanúsítja, hogy a képzésen részt vettél.

Mennyibe kerül az online részvétel?

Ugyanannyiba, mint az eredeti, mintha személyesen vettél volna részt.
Az online verzió egy könnyített lehetőség annak, aki nem tud személyesen eljönni vagy a sajt tempójában szeretne haladni.
Ez esetben is teljes jogú résztvevő vagy. Minden jegyzetet, hanganyagot, számolóprogramot, konzultációt megkapsz. Ezekért külön díjakat már nem kell fizetni.
Tehát ha a díjakról szeretnél információt kapni, akkor menj az eredeti kiíráshoz és ott tájékozódj.

Folyamatos kapcsolat

Az online résztvevőkkel is nagy hangsúlyt fektetek a folyamatos kommunikációra. A foglalkozásokon a szünetekben nem válaszolok a felmerülő kérdésekre, nehogy az értékes diskurzusokról a levelező diákok lemaradjanak.
A kurzus heteiben sok levelet váltok a résztvevőkkel, melyeket a távhallgatók is ugyanúgy megkapnak. Így ők is a csoport részének érzik magukat.
Ha engedélyezik, akkor az ő leveleiket, javaslataikat, élménybeszámolóikat a rendes hallgatóknak szintén elküldöm.

Hogyan vehetek részt online?

NEM KELL EGY IDŐBEN A GÉP ELŐTT ÜLNÖD – DE ÚGY IS LEHET!
Ehhez legyen messengered, mert a csoport ott szokott csetelni a hét közben felmerülő információkról. A messenger csoportban osztom meg a linket, ahol lehet csatlakozni a tanfolyamhoz.
Az is elég, ha van egy facebook profilod, mert a titkos és zárt facebook csoportba töltöm föl a foglalkozásokról készült videókat, amelyeket később vissza tudsz nézni akárhányszor.
És végül legyen letöltve a gépedre vagy a telefonodra a Zoom alkalmazás. Neked nem kell előfizetőnek lenned, én vagyok az.

Leginkább a levélben vagy messengeren való jelentkezés a jellemző. Írj egy e-mailt vagy telefonálj és egyeztetjük, mi lenne a legjobb neked.

A kezdéshez a foglaló befizetése szükséges.

Két lehetséges útvonalat tudok felajánlani.

A) Ha a közeljövőben indul egy csoport, akkor érdemes megvárni a kezdést és a többiekkel együtt haladni hétről hétre. Ez ad egy csoporthoz tartozás érzést. Ilyenkor minden feltesszük a foglalkozás videófelvételét a zárt csoportba. A neked megfelelő időben megnézedd, feldolgozod.

B) Ha nem tudod kivárni a következő időpontot, amikor a legközelebbi csoport elindul, vagy mostanában nem indítok ilyet: akkor az előző csoport hanganyagát és írásos jegyzetét egyben kapod meg és a saját tempódban dolgozod fel az anyagot.

 

Mi az előnye az online részvételnek?
  • Sok olyan élethelyzet van, amikor valaki nem tud személyesen részt venni egy képzésen.
    Szegedtől távol lakik, esetleg külföldön él. Ez a legjellemzőbb. Ilyenkor a táv-részvétel is jobb, mintha az illető soha nem pillanthatna be abba, ami annyira érdekli őt.
  • Az online részvétel megengedi, hogy a saját tempóban dolgozza fel az elhangzott információt.
  • Van, aki szereti újra és újra meghallgatni az foglalkozásokat, szüksége van a többszöri ismétlésre. Gyakran mesélik, hogy a hanganyagot hallgatva vagy a videókat nézve vasalnak, mosogatnak, utaznak.
Kinek ajánlom?
  • Akik távol élnek.
  • Akiknek nem alkalmasak a kiírt időpontok.
  • Akik mozgásukban korlátozottak.
  • Akik nem szeretnek közösségbe járni, szégyenlősek, …
A részletfizetésről:

A beiratkozás akkor érvényes, ha beérkezett a foglaló.
A képzés díját nem lehet részletekben fizetni. Kivéve a régi, több tanfolyamot végzett hallgatók. Ott már megvan a bizalom.
Régebben volt részletfizetési lehetőség, de többen visszaéltek vele.

A visszafizetésről:

Mivel ez egy szellemi termék, sajnos nem visszaváltható.
Ha elküldtem egy jegyzetet vagy hanganyagot, akkor azt nem lehet úgy visszavenni, mint egy inget, ami kicsi lett. Hiszen a megrendelő lemásolhatta mind az írásos, mind a szóbeli információt.
Inkább kérj ízelítőt vagy gondolkozz még egy kicsit, hogy valóban ezt szeretnéd-e. Nem sietünk sehová!

Mit sajátíthatsz el online?

 

Remélem, minden felmerülő kérdésre válaszoltam. 🙂

 

70/ 267-0679
efthajduildiko@gmail.com

 


HALLGATÓK ÍRTÁK:

"Szia Ildi,
Egy kis visszacsatolás és élménybeszámoló az online a foglalkozásokról:
Együtt nevetek veletek hangosan vagy éppen elsírom magam a felismerésektől. Borzasztóan örülök, hogy a tanfolyamot így online is lehet végezni, mert az éhes majmomat 99-82 minden nap tudom etetni és elég nehezen bírtam volna kivárni mindig a következő napot. :) 

Hogy egy "kicsit" többet tudj rólam, és fejből írom: 30-41 - közepes-szangvinikus, 18 - 50 Önfeláldozó, 99 - 82 Produktív vegyes vagyok. :) 
És mivel házi feladat volt megnéztem, hogy Te meg én hogy kapcsolódunk egymáshoz fizikai szinten: szinkron kapcsolat - sorsszerű, 
érzelmi: tanítói kapcsolat - karmikus, 
intellektuális: szinkron kapcsolat - karmikus. :)  
Erre én csak annyit mondtam, hogy hmmmm micsoda "véletlen". 
:)Szóval a kapcsolódásunk végzetes. :-)
Van amit nem értek tisztán az összeférhetőségnél. Megpróbálom leírni. ...

Már a vége fele járok a tanfolyamnak és minden, de minden pillanata eszméletlenül jó. Nagyon. Tényleg. Végtelenül hálás vagyok.

KÖSZÖNÖM!

Szép napot!
N.É."
—————-

 

"Azért szeretem a foglalkozásaidat, mert megtöltöd őket gyakorlattal, élettel és élménnyel - ezek nem pusztán tananyagok. Bárcsak más területen is így működne az oktatás!"

Szia Ildikó,

Befejeztem az összes anyagot, aminek örülök, de picit nem, mert olyan szuper volt átélni mindent még így is, hogy 'csak' a hanganyagot hallgattam és most ennek vége. Habár bérmikor 'újraélhetem' és biztos új dolgokat is merítek majd belőle megint.

Nagyon hálás vagyok, hogy rád találtam és a csoportnak is, hogy így megosztottak mindent. Rengeteget tanultam tőlük és Tőled is és köszi, hogy extrákat is megosztottál.

Nálam biztos, hogy sikerült elérni a nagyobb elfogadást mások felé.

És tényleg együtt sírtam és nevettem is a többiekkel.

Csodálatos volt. 
Na de, vizsgázhatok? Vagy ha csak megkapom a részvételi igazolást? Az is jó ám :))

Köszönöm szépen előre is. Szépt hétvégét.
Szeretettel, M.

Köszönöm!

Nagyon tetszik a kurzus. Jobb, mint az előző. Nagyon sokat segít, hogy már az elején belemész konkrét tisztitásokba gyakorlásképpen.

Az is jó, hogy az egyik tanuló (nem emlékszem a nevére) szintén 26/4 sorsfeladattal rendelkezik, mint én.  Nekem közel sem olyan szintű a családi történetem, mint az övé, de elindított a tisztításod vele némi gondolatot bennem a saját családi életemrol. 

Ja, es annyira érdekes plusz történeteket, tudásokat beszéltek meg! 

Szóval, kosoznom hogy részese lehetek, meg így online is. 

Puszi
Kedves Ildikó! 

Elnézésedet szeretném kérni, amiért ilyen sokáig tartott nekem, h ezt az emilkét végre megírjam, hirtelen elég sok személyes, és műszaki probléma tolakodott elém.  ,,,és hab a tortámon, h határidős munkáim is vannak, de most már van min ügyködnöm bocs, ezért a személyes bevezetőért 

Szuper volt az ingás update nap, és anyag amit megosztottál velünk. Én személy szerint teljesen fel, és újratöltödtem. A bennem megfogalmazódott kérdéseket megfogalmazta Kata (köszönet érte, ha már én nem), és a nap folyamán szinte mindenre választ kaptam, és egy csomó pluszt is. 
Nekem is az egyik alap problémám, gondom a bevezető körökkel, macerával volt, a SZÁMLÁLGATÁS, ez egy kicsit visszavett a kezdeti lendületből, és emiatt alaposan meggondoltam magam, h mikor, kinek a milyével foglalkozzak. ,,,de amit most megosztottál velünk, hát ez nagyon szuper (én ennek örültem a legjobban, az időnyerő technikának),és lenyűgözött a többi újdonság is, és visszatért a régi lendület is nagyon élveztem veletek a napot, bár csak 3-n voltatok jelen, szuper napot, és eseteket osztottatok meg velünk onlinosokkal. 

Summa summárum Ildikó, köszönöm a szuper anyagot, és áldom a napot amikor rád találtam, mint az új hobbym legprofibb tanítójára. 

Ölelés mindenért: Éva