INTEGRÁLT LÉLEK- és CSALÁDÁLLÍTÁS

 

Lélekállítás és családállítás –
a módszerről a teljesség igénye nélkül

Alul olvashatod az állítás gyakorlati tudnivalóit.

“SEMMI SEM RENDEZŐDIK, AMÍG REND NEM LESZ.”
Mindenki csak a saját szerepében és helyén élheti jól az életét.

A lélekállítás feltárja, hogy milyen láthatalan erők alakítják a résztvevők sorsát, megmutatkozik, hol borult fel a rend. És lehetőség nyílik ezek elrendezésére.
Már maga a helyzet láttatása is gyógyító erővel bír a helyzetre, de az elrendezés lehetőséget biztosít a szereplőknek, hogy ki tudja bontakoztatni saját magát és a lehetőségeit az életén belül.

Mitől integrált a lélekállítás?

Attól, hogy az összes módszeremet használom a felállítás során. Gyakran tapasztalom, hogy a probléma feltárása akkor lesz teljes, ha túllépünk a családfelállítás keretein. Olykor a kronobiológia, olykor az életforgatókönyv, olykor az előző életekbe való bepillantás alapján válik érthetővé, amit látunk.
Sőt, a kliens kaphat ház feladatot is az állítás után. Ugyanis az is előfordulhat, hogy nem azt látja az állításban, mint amire számított és ezen nem tud túljutni. Vagy szüksége van némi emlékeztetőre, hogy idegrendszerileg, sejtes memóriába, vagy a tudatalattiban is segítsük az új minta bejutását.

A következő állítási időpontok:      

A kezdőlapon és a programok között mindig ott vannak az aktuális időpontok.

 

Mikor kezd el hatni?
Mikor érzékelhető a hatása?

Ezt gyakran kérdezik meg tőlem. Ezért is szánok ennek néhány sort.
Teljesen természetes, hogy kíváncsi rá az állítást kérő.
Nos, a válasz az, hogy nem tudom.
Eddig már mindenre volt példa. Egy biztos, olyan még nem történt, hogy ne történt volna semmi.
A hatás olykor azonnal megtapasztalható. Volt, akit az állítás után egyből felhívott az a családtagja, akivel már évek óta nem beszélt, mert ellenálhatatlan késztetést érzett, hogy újra beszéljen az illetővel.
Egy másik esetben  – amikor egy hölgy menstruációja volt a lélekállítás témája -, akkor az állítást követő szünetben “jött meg neki”.
Vannak ilyen azonnali megtapasztalások, de ez ne legyen elvárás. Az elvárások egyébként is gyengítik a hatásfokot. A lényeg az, hogy hatás minidg van, csak ez olykor később jelentkezik.
Épp mostanában beszélgettem egy állításban résztvevővel, aki elmesélte, hogy a férje üzleti sikerére állítottunk úgy másfél évvel ezelőtt. Aztán nem is gondolt rá többet. Majd nemrégiben eszébe jutott az állítás és végiggondolta, milyen óvatosan, finomam, napról nappra kúszott be a változás. Azóta egyre jobb a helyzet a férje üzleti dolgaiban. Most is külföldön tartózkodik, mert annyi az intéznivaló. De ezt a változást a hölgy csak most kapcsolta össze az állítással.

=================================================

A LÉLEKÁLLÍTÁSRÓL

Csupán néhány fő ismérv a lélekállításról:

Amiért nekem nagyon megtetszett a módszer:

 • Fenomenológiai módszer – vagyis észre kell venni, ami van.
 • Láttatja az egyénre ható láthatatlan erőket.
 • A REND-re az elrendezésre törekszik.
 • Letisztult  és egyszerű.
 • A módszer nem elméleteket gyárt, hanem megfigyel és érzékel.

A pszichológia szerint az érzelmeink a bensőnkben keletkeznek. Ha a páciens ezeket az érzéseit a terapeuta bátorítására meg tudja változtatni, akkor elérheti a céljait.

A lélekállítás rendszere azt vizsgálja, hogy a megtörtént események milyen hatással vannak az emberre. Valóban valóra válthatjuk-e az álmainkat? Vagy esetleg a cselekedeteinket láthatatlanul a kötődéseink alakítják? Olyan kötődések, melyekkel nem is vagyunk tisztában?

Túlmutat a családállításon
 1. A családállítás megragad a családból, a generációs problémákból adódó rendezetlenségek feloldásán. Térben, időben nyomoz, de gyakran nem megy tovább, mint visszafelé hetedíziglan.
  Én gyakran tapasztalaom, hogy a hibás minta sokkal messzebbről is eredhet. Volt olyan szegénységminta, vagy nehéz női sors, ami kb. 50 generációval korábban keletkezett. Az utolsó, aki jól csinálta 51 generációval ezelőtt élt. Ezt elöszőr alig tudtuk értelmezni, mikor is lehetett ez? Ilyenkor a minta megváltoztatása után kérni szoktuk a adott ős áldását jelenlegi és a köztes generációkra, hogy az energia folyamatosan áramolhasson az elődöktől az utódok felé, ne legyenek hiányzó, vagy elakasztó generációk. Illetve, hogy a szenvedésprogramot hordozó ősök ne kapaszkodjanak bele és húzzák vissza az utódokat.
 2. A másik különbséget a tér és idő dimenzóinak a kitágítása adja. Gyakori, hogy az illető előző életét / vagy valamelyik előző életét kell megvizsgálni, mert a probléma onnan ered.
  Sőt jártunk már a következő életben és más dimenziókban vagy párhuzamos életekben is. Hihetetlen felismeréseket hozott ez a betekintés.
  Olyan is akad, amikor a Felső Énnel kell a kapcsolatot helyreállítani.
 3. De minden más ismeretemet, módszeremet is figyelembe veszem. Így adódott olyan eset, amikor az illető emberi kapcsolataiban a feszültésg a különböző sorsfeladatokból, vagy születési adottságokból fakadtak. Ehhez jó ismerni a Kronobiológiát vagy az Életforgatókönyvet.
A család rendszere

Mindnyájan hozzátartozunk egy rendszerhez – akár  a család rendszeréhez -, ami nagyban korlátozza a szabad cselekvést – láthatóan és láthatatlanul is.
Nem számít, hogy ismerjük-e a családunkat vagy sem, tudunk-e az ott történt eseményekről, a családtagok akkor is érintettek és hat rájuk a rendszer.

Minden ember a családjából származik, annak köszönheti az életét, annak minden lehetőségével és korlátjával együtt.

Szülőnek lenni tiszteletre méltó dolog a családállítás szerint, akárhogyan is végzik a dolgukat. A családállítás rendszere nem beszél a szülők ellen. Nincs hibáztatás. Elrendezés van.
A hagyományos terápiák hibáztatják a szülőt, a hellingeri rendszer szerint a sérült egyén azonos a szüleivel.
A családhoz való kötődésünk sok fájdalommal jár. A családállítás módszere visszavezeti a szülöttet a szülőkhöz, az elutasítást megelőző szeretethez. Hiszen a gyerek választotta a szülőt. A gyermek a leszületése előtt leegyeztette a szüleivel a megszületését és egyetértettek. Az egy más kérdés, hogy a hétköznapi tudat szintjén ezzel tisztában vannak-e.
A sok fájdalmas történet, betegség nem valakinek a hibája, vagy a gonoszságának a következménye, hanem a sorsközösségből kell kiindulni.

KI TARTOZIK A CSALÁDHOZ?

Alapvetően minden családtag – tág értelemben, hetedíziglen vagy annál tovább is visszafelé a generációkban.
Korábbi szeretők, házastársak, olyan emberek, akik távozása lehetővé tette valakinek, hogy csatlakozzon a családhoz.
De a sorközösség renszeréhez mindenki  hozzátartozik, aki hatással volt a család sorsára. Szeretők, tettesek, áldozatok, … Akár egy gyilkos is, akinek a tette hatott a család életére. Ezek a hatások túlmutatnak az egyéni vágyakon és akaratokon. Ők nem családtagok, de a család renszeréhez tartoznak.

MI A REND?

A Rend egy olyan szabályrendszer, amely minden család renszerére igaz. Nem képezi egyezkedés tárgyát.
Amikor Rend van, mindenki jól érzi magát. Ha az egyén nem sérti meg a Rendet ki tudja bontakoztatni magát a származási családjában és később el is tudja hagyni azt, hogy saját családot alapítson és higgadtabban szembe tud nézni még a nehéz sorshelyzetekkel is.
Ezt a Rendet bizonyos törvények írják le:

 •  az odatartozás joga
 • az élet továbbadásának tisztelete
 • a kiegyenlítődés törvénye
 • az adok-kapok egyensúlya
 • a hely törvénye
TÖRVÉNYEK:
1. Az odatarozás joga

Mindenki, aki a család rendszeréhez tartozik, annak joga van a családhoz odatartozni. A megnemszületetteknek, az élőknek és a holtaknak egyaránt. Ha valakit például kizárnak, letagadnak, vagy elfelejtenek, annak súlyos következményei lesznek a következő generációkban. Mert valaki képviselni fogja a kirekesztettet az életével. “Senkit nem lehet büntetlenül letagadni, kitagadni, elfelejteni, megszépíteni, …”

Az odatartozásnak van egy olyan aspektusa is, hogy “senki sem lehet boldogabb és senki sem viheti többre, mint a családja.”
Ha egy családban az odatartozást a szegénység /betegség / alacsony iskolázottság / … jelenti, akkor az a szülött, aki tudna gazdagabb vagy egészségesebb lenni, vagy magasabb pozíciót is betölthetne, az szabotálni fogja az életét, hog y acsaládhoz tartozhasson. Egyébként bűntudata lesz.

Az ikerterhességek is idetartozhatnak.
Sok terhesség indul ikertehességként, de végül mégis csak egy magzat marad. Erről általában az anya sem tud és a megszületett gyermek sem. És így lesz valaki, aki nem lesz elismerve, nincs hely a számára a csaldi emlékezetben. Ennek számos következménye lehet.
A megszületett gyerek büntetheti magát, kettő helyett élhet, depressziós és erőtlen lesz, magányosnak érezheti magát, mindig hiányzik valaki neki, mindenből kettőt vesz, …
A családállítás során látjuk a meg nem született gyermeket, elismerjük az áldozatát és meghatározzuk, hogy ő hanyadik a testvérek sorában.

Az odatartozás jogához tartozik az is, hogy aki letöltötte a sorsa szerint vállalt életidejét, annak szabad legyen elmennie. Ha a még élők kapaszkodnak belé, nem akarják őt elengedni, megtagadják tőle hogy beteljesíthesse a sorsát és hogy továbbléphessen a következő vállalásra.

2. Az élet továbbadásának tisztelete

Családállítás - az élet tiszteleteAz élet tisztelete azt jelenti, hogy értékeljük a lehetőséget, amit kaptunk a szülőkön keresztül. Bárhogyan is jött létre valakinek az élete, a szülők és a gyermek lelke ezt álomban leegyeztette. Tehát a kialakult körülményekhez – bármilyen is az, mindenki hozzájárult.
Az élet létrejöttéért mindenki áldozatot vállal. Egyrészt egy örökös kötődés jön létre a szülők és a gyerek között, akár felnevelik a gyereket, akár nem.
Az anya is áldozatot hoz. A születéssel megváltozik az élethelyzete – például kitagadhatják, elküldhetik otthonról, megszégyeníthetik, betegség alakulhat ki a testében a gyermekvállalás miatt.
Az apa is áldozatot hoz, hiszen őt is kitagadhatják, vagy abba kell hagynia a tanulmányait, vagy nem is tud róla és nem nevelheti fel a gyermekét.
És a gyerek megmérheti a párkapcsolatot. Hiszen nem mindenki tudja elfogadni a gyermeke képességeit, fogyatékosságát, külsejét, másságát.

Ha a szülők egymást vonják kétségbe, akkor a gyerek magát érzi kétségbevonva és megkérdőjelezi az életét (pl. anorexia, öngyilkosság, …)

Ha a gyerek elutastja azt, mait a szüleitől kapott – a nehéz sorsot, az áldozatot, a … – az állítás során helyre lehet ezt tenni.

A helyreállítással vissza lehet menni akár egésze a fogantatásig. A fogantatás-állítással a petesejt, a hímivarsejt és a leszülető lélek információit gyűjtjük össze és számukra egy új mintát ültetünk be.

3. A kiegyenlítődés törvénye

A lélek misztikus működéséről van szó.
A lelkiismeret legfontosabb feladata, hogy biztosítsa az utódok családhoz tartozását.
Ennek a törvénynek az értelmében egy tudattalan csoport-lelkiismeret működik minden tagban, ez arra törekszik, hogy a családi adok-kapok egyensúly generációkon keresztül megőrződjön. Ez a törvény sok esetben nem igazságosságot, hanem energetikai egyensúlyt jelent (a korábbi családtagnak szolgáltat igazságot, a fiatalabbal igazságtalanul bánik). Ennek a törvénynek az értelmében minden csoporttag szolidarít a tragédiát elszenvedővel, némely csoporttagok pedig az azonosulás révén beállnak a tragédiát elszenvedő helyére, mintegy képviselik őt, ezzel meggátolva saját életük áramlását.

4. Az adás és kapás egyensúlya:

Egy jó kapcsolatban adni és kapni is kell és ezeknek egyensúlyban kell lenniük.
Minél többször adnak és kapnak, annál nagyobb a boldogság.
Aki nem akar adni, az szabad akar maradni.
A szülő-gyerek kapcsolatban mások a szabályok: A szülő elsősorban ad, a gyerek elsősorban kap. A gyerek ezt úgy viszonozza, hogy amit kapott, továbbadja az ő gyerekeinek. A gyerek mindig mindent elfogad és amit kap, abban nem válogathat.
Ha valaki egy kapcsolatban hosszú ideig többet tesz bele – pl. anyagilag támogatja a másikat, keveset kér a rendszeres munkájáért -, abban felborul az adok-kapok egyensúlya.
A köszönetmondás is egy módja a kiegyenlítődésnek.
Tettes és áldozat viszonylatában a tartozik-követel működik.A megbékélés akkor lehetséges, ha a bűnelkövető vezekel valamennyit és ezzel ő is áldozattá válik.
………

5. A hely törvénye:

Mindenki csak a saját szerepében és helyén élhet jól.
Vannak nagyok és kicsik. A gyerekek a kicsik és a szülők a nagyok – mindegy hány évesek.
Vannak, akik előbb jöttek a rendszerbe. Ennek van jelentősége. Mindegy, hogy ez család vagy akár egy munkahely.

családállítás - kicsik és nagyok a rendszerbenA családállítás és a hely törvénye az egyenrangúak sorában – testvérek, párkapcsolat – megmutatja a pontos helyét mindenkinek.
Az időben előbb érkezett az első, az őt követő a második, stb.
Pl. ha egy férfi második felesége nem tiszteli az elsőt, akkor előbb-utóbb ő sem élhet majd jól a kapcsolatban. A második feleségnek azt az áldozatot kell tisztelnie, hogy az első feleség helyet adott neki. Például azzal, hogy valami elromlott az első házasságban.

Minden rendszerben – testvérek, munkahely, párkapcsolat, … – elsőbbsége van annak, aki előbb érkezett a rendszerbe azokkal szemben, akik később érkeztek.

HOGYAN MŰKÖDIK A MÓDSZER?

Az állítást vezető személy nem csak megfigyel, hanem érzékel is. Nem veszik el a részletekben, hanem megragad valami fontosat. Ebben némi távolságot is kell tartania, miközben kötetlen szeret- és tiszteletteljes kapcsolatot alakít ki a pácienssel.

Valójában nincsenek kötött szabályok, a legjobb ha mindig újragondoljuk a módszert, amikor észleljük azt, ami megmutatkozik.
A jó állítás vezető előbb érzékel és utána gondolkodik. Hagyja felbukkanni azt, ami valójában van, majd visszatér a munkához.
Szándék és félelem nélküli, elfelejt mindent, amit addig tudott az egészről. Még a segítőszándékról is lemond. Csak az adott pillanattal dolgozik. Visszahúzódik, hogy új, ismeretlen összefüggéseket ismerhessen meg.
Ha szándék nélkül dolgozik, akkor bevillanhat a megoldás, ami összhangban áll egy nagyobb egésszel.

A családállítás az igazság módszere. A szereplők segítségével egy rövid időre felvillan az igazság egy másik dimenzióból, majd visszahúzódik. A kép, amit a szereplők létrehoznak elér a lélekig, ez látszik a szereplőkön. A megzavart rendet mutatja meg a szereplők felállása, olykor már ez is elegendő. Máskor továbbmegyünk és egy új felismerést hozunk létre, amely a megoldást fogja adni.

KAPCSOLÓDÁS:

Olyan kapcsolatok hatnak az életünkre, amelyekről nek is tudunk. Ezek a kapcsolatok vezethetnek, támogathatnak, megkövetelnek, hajtanak és korlátoznak.
A családállítás során láthatóvá válik a tudatalatti kötelékek ereje és kialakítjuk újból a szeretet szabad áramlását.
Sokszor mások sorsához, sorsközösségéhez tartozunk. És ez korlátozza az életünk ramlásárt. Máskor a kapcsolódás hiánya okoz elakadást, például függőséget (alkohol, cigaretta, kábítószer, cukor, …)
Akár az is felszínre kerülhet, hogy van az illetőnek kapcsolata, de valódi kapcsolódás nincs benne (társas magány). Csak megszokások és sémák vannak.
A családfelállítás megmutatja, mi az oka a kapcsolódás hiányának.

TRAUMA:

Egy élmény vagy egy váratlan esemény, ami meghatározó.

NEHÉZ SORS:

Egy olyan helyzet, ahol az élet vagy a szeretet nem tud áramolni.
Például:

 • Egy meg nem született lálek (abortusz, vetélés).
 • Korai halál.
 • Sorscsapások, vesztesége (pl. szülő elvesztése gyerekkorban).
 • Társ halála betegség vagy baleset által.
 • Betegség vagy fogyatékosság miatti nehéz élet.
 • Ha valakitől elhatárolódik a családja.
 • Ha nem sikerül gyermeket nemzeni.
 • Vallási vagy származási üldöztetés.
 • Házasságon kívül született gyermek.
 • Eltitkolt gyermek.
 • Valaki, aki túlélt egy “katasztrófát”, de a többiek ott maradtak.
 • Szegénységbe születni.
 • Ha valakit nem nevelhettek a szülei.
 • Bűnelkövetés, amiért vezekelni kell.
 • Vétlen bűnelkövetés.
 • Ha vki nem élheti meg a képességeit, adottságait, vagy ezért kitagadják.

 

A LELKIISMERET:

A családot a lelki ismeret tartja össze és nagyon ösztönös.
A lelkiismeret ismeri a kötődéseinket. Ha olyan dolgot teszünk, aminek a csoport, akihez tartozunk, kivet magából, ez az érzés a bűntudat. A bűntudat a kötődésből fakad.
A lelkiismeret a kiegyenlítésre törekszik. És betartatja velünk a családi törvényszerűségeket, szabályokat.

………………………………………………………………………….

A fentiek csak alapok a családállítás hatalmas rendszerében.
Ez egy fejlődő módszer. Az használja jól, aki ismeri az alap törvényszerűségeket, de minden alkalommal úgy áll neki az állításhoz, hogy nyitott arra, hogy bármi lehet másképpen. Ez az alázatos és nyitott hozzáállás mutatja meg az utat valami magasabb rend felé, amiből erő fakad.

A LÉLEKÁLLÍTÁS túllép a családállítás keretein.
A családállítás módszerét és a morfogenetikus mezőt használja arra, hogy egy adott helyzet mögött húzódó láthatatlan mozgatórugókat, erőket feltárja és a problémás helyzetet feloldja.
A lélekállítás túllép a család keretein. Foglalkozik előző és következő életekkel, más dimenziókkal, a köztes lét információival is, a Felső Énnel való kapcsolattal, figyelembe veszi az életforgatókönyvet, a küldetést, …


A Lélekállítás  alkalmas arra, hogy a testünket, a szerveinket is felállítsuk, megértsük az üzenetüket, kommunikáljunk velük. Mai népszerű nevén: szomatodráma.
De a család- és lélekállításnak nincsenek korlátai. Bármit felállíthatunk témaként és a mező majd megmutatja, mi is van valójában – pontosan azt, amire van engedélyünk és amit be tudunk fogadni.

 

Gyakorlati információk a résztvevők számára:
1. A lélekállításon egymást szolgáljuk.
Egy nap max. 6 állításra van időnk. És ennyit bírunk el erővel és tudunk lelkiismeretesen befejezni.
Vannak rövidebb és hosszabb állítások.
Az állítás hossza nincs összefüggésben az elvégzett munka hatékonyságával. Az állításokról nem lehet hamarabb haza menni. Tehát, aki jelentkezik, az egész napra jelentkezik. Képzeld csak el, ha a délutáni állításon már nem lennénk csak éppen néhányan, mert a többiek már túl vannak a saját történetükön. Ez jelenti azt, hogy egymást szolgáljuk.
2. Mit jelent segítőnek lenni?

Két okból szoktak segítőnek jelentkezni.- Az egyik, amikor valaki szeretne bepillantást nyerni a módszer működésébe. Tapasztalatokat gyűjt, hogy ő majd később, szeretne-e saját állítást.

– A másik, amikor a segítő tisztában van azzal, hogy az állítás rá is hatni fog és hozzájárul az életéhez. Sőt, felismeréseket is ad. Például nagyon nagy felismeréseket ad, ha egy bizonyos szerepet kap a segítő. Nekem is sokszor “esik le a tantusz”, hogy miért kaptam én azt az adott szerepet. Sokat profitálok belőle.

3. Ha írásban jelentkezel, kérlek írd meg a születési adatokat is. A sajátodat és azokét is, akik szerinted érintettek a témában. Szeretek előre felkészülni a szereplők kronobiológiai adottságaiból, életforgatókönyvéből, sorsfeladatából. Időt spórolok vele és gyakran hozzáad a munlához. Ezt persze előre nem tudható, hogy szükség lesz-e rá vagy sem.

4. Ha marad időnk, a végén csinálunk néhány villámállítást.
Jelentkezés:

70/ 267 0679
Messengeren
email: efthajduildiko (kukac) gmail.com

Részvételi díj: 25.000.-
Segítő: 3.000.-

Cikkek a témában:
 1. Az ősök áldása az életedre
 2. Arcátültetés – családállítás Hollywoodban
 3. Villámállítás
 4. Villámállítás 2. – Zita munkát keres
 5. Miért kell a segítőnek fizetnie?
 6. Észreveszem, amit észreveszek
 7. Sose 2 ember költözik össze, hanem 6
 8. A sors útjai küfürkészhetetlenek
 9. Hogyan szolgálja az életben maradásodat a késés, a szegénység, az alkoholizmus, …?
 10. A sors útjai kifürkészhetetlenek – áldozat lennél inkább vagy kapitány?
 11. Haldokló elengedése
Videók a témában

Ne lehetek boldogabb, mint a családom. Nem vihetem többre, mint a családom. Ilyen programokat futtatunk. Családállítás.

Egy résztvevő írta:
A családállítás egyik előnye a látvány.
Látod magad előtt a problémát. A szereplők csodásan megmutatják.
Legutóbb ezt írta valaki az állítás után:
Adri küldte, ekkor: 14:27

Valóban van hozadéka ha “csak” résztvevő vagyok. A mai nap nagyon szépen megmutatta nekem azt, hogy én hiába szeretnék nagyon valamit, nem kaphatom meg, ha a másik nem akarja,teljesen mindegy, hogy milyen okból kifolyólag. Ezt eddig is tudtam, de jó volt látni – érezni külső szemmel. Főleg a látvány hatott rám nagy erővel.
Jelenleg potyognak a könnyeim. A látvány által felismertem, hogy a nyomás mekkora teher a másik számára.

Nem csak azt láttam meg, hogy ez teher a másiknak, hanem, hogy ez saját magammal szemben is mennyire méltatlan. Hogy mennyi fájdalom volt ezáltal mindkét félnek.Hú Ildi...... Ezek a módszerek fantasztikusak. ❤️

 


 

❓TE A HELYEDEN VAGY?
❓ NÁLATOK MINDENKI A SAJÁT SZEREPÉT JÁTSSZA?
.
TÖRVÉNY: Mindenki csak a saját helyén és szerepében élhet jól.
.

❌ Amikor sérül a hely törvénye, mindenki szenved és mindenkinek elakad az élete.

❌ Ha egy lány beáll az anyja helyére – mert pl. úgy ítéli meg, hogy ő jobb felesége tudna lenni szegény apjának (ez csak egy példa a számtalan közül) -, akkor neki az apja lesz a párkapcsolata. Így nem talál párt magának, mert a társ helyét az apa elfoglalja.

A hely törvénye számtalan módon sérülhet. És nehéz ennek a helyzetnek magától megoldódnia, hiszen a szereplők öntudatlanul állnak egy másik szereplő helyén.
.
– A családállítás rávilágít az élet-elakadások okára.
– Felszínre hozza a láthatatlan hibákat.
– Mindezt gyengéden teszi az információs térben.
– Hogy ezután az érintettek befogadják és újra áramoljon az élet minden szereplő esetében.

—————————–

Sose 2 ember költözik össze, hanem 6

 

Amikor összeköltözöl a pároddal, valójában 6-an költöztök össze. Tehát ott lakik veletek a 2 anyós és a 2 após is. Ők is ott vannak veletek. Persze nem a fizikai valóságukban, de közvetetten mindenképp.

A párod a tükröd

Akit párodul választasz, az az ideálképed – az igazi férfiról / az igazi nőről. Ez gyakran hasonlít az apádra és az anyádra.

Ideális esetben ezzel nincs semmi probléma. Csak sajnos sok a nem ideális eset.

Ha rendbe akarod rakni a kapcsolatodat,

akkor az első lépés, hogy békülj meg az anyáddal és az apáddal.
Mert ha nem békélsz meg velük, akkor az van, hogy:

NŐKNEK:

 • Ha nőként nem vagy jóban a saját anyáddal, akkor nőként nem leszel jóban saját magaddal.
 • Ha nőként nem vagy jóban a saját apáddal, nem leszel jóban a pároddal.
  • Nem lesz számodra olyan férfi, aki oké.
  • Minden férfin keresztül akarod majd behajtani azt, amit az apádtól nem kaptál meg.

FÉRFIAKNAK:

Ha ki akarsz kerülni ebből a helyzetből, muszáj lesz rendezni a kapcsolatodat az édesanyáddal.

 • Ha férfiként nem vagy jóban a saját apáddal, akkor férfiként nem leszel jóban saját magaddal.
  Pl. ha nem tudtál felnézni az apádra, akkor nem tudod elérni, hogy te tiszteletreméltó légy.
 • Ha férfiként nem vagy jóban a saját anyáddal, nem leszel jóban a pároddal.
  • Nem lesz számodra olyan nő, aki oké.
  • Minden nőn keresztül akarod majd behajtani azt, amit az anyádtól nem kaptál meg.
  • Előbb-utóbb elkezdődnek azok a szerepek és játékok, amik bekapcsolják a régi szerepeket és megoldatlanságokat – és annak az újrajátszása folyik.

Ha ki akarsz kerülni ebből a helyzetből, muszáj lesz rendezni a kapcsolatodat az édesapáddal.

 

Lehet ennél nagyobbat is álmodni!

De az is lehet, hogy ez a minta sok generációval ezelőtt kezdődött. A családállítás módszere megmutatja, milyen dinamikák nincsenek megoldva a családban. Rendezheted akárhány generációra visszamenőleg.

A pszichológia szerint 7-ed íziglen lehet visszamenni. Tapasztalatom szerint akárhány-íziglen is vissza lehet menni. Ott rendezzük, ahol a legjobban rendezhető a sérülés és kiterjesztjük az összes érintett generációra.

“Hogy a családodban újra öröm legyen anyának / nőnek / lánynak lenni vagy apának / fiúnak és férfinak lenni. És ezentúl ez fog továbbadódni.”

 

Állítsd át az antennát!

A DNS egy antenna. A szüleinktől kaptuk őket. Úgy vannak beállítva, ahogy ők hallgatták a műsort. Azonban az antennák átállíthatók a megfelelő csatornára, hogy a megfelelő műsort hallgathasd és aszerint éld az életed.

Erre jó módszer a
– családállítás
– az ÉFT
– Byron Katie 4 kérdése

A helyzetek rendezése történhet személyesen – megkeresheted őket, beszélhettek a dolgaitokról.
De történhet a te belső személyes teredben is. A gondolataidban, az érzéseidben.

Tehát bármikor lehetnek jó szüleid – akkor is ha látszólag nem voltak azok.