ÉFT – Érzelmi Felszabadító Technika

(Munkám során elhatárolódom, mindenféle szervezettől, párttól, rendszertől, alapítványtól, egyesülettől, …
Nem vagyok orvos, terapeuta, pszichológus és kineziológus sem. Ezen szakmák támadásait elkerülendő, kijelentem, hogy minden szó, amit az orvosok, terapeuták, kineziológusok használnak, azért fordul elő az oldalamon, mert közkeletűek, én is használom őket és nehéz ezeket kihagyni a magyar nyelvű kommunikációból.
Nem gyűjtök és tárolok adatokat. A találkozó során keletkezett minden feljegyzést az ügyfél elvisz.
Nem rendszerekkel, hanem olyan módszerekkel dolgozom, mely segítség a tudatosság és a szenvedésmentes élet felé. Ezek bárki számára elérhetőek és nem kapcsolódnak feltételekhez. Nem gyógyítok, nem ígérek, …, de előforul, hogy a klienseim élete egészsége a találkozók után megváltozik.)
 

 

ÉFT – a módszer!

 

Mi az ÉFT?

Az ÉFT az Érzelmi Felszabadító Technika rövid neve, amely egy önsegítő módszer. Azonban én magamban a legegyszerűbben és leggyorsabban működő mágiának gondolom. Azért lett olyan népszerű, mert bárki megtanulhatja és azonnali hatást érhet el vele. Amikor nem azonnali a hatás (az esetek 10 %-ban), a folyamat már akkor is elindult, csupán még nem manifesztálódott az életünkben.

Honnan ered?

Mint sok nagyszerű találmány, az ÉFT is egy egy „véletlennek” köszönheti a feltalálását. Az történt, hogy egy amerikai pszichológus hosszú évek óta kezelt egy vízfóbiától szenvedő hölgyet, akinek szerencsére az egyik kezelés során begörcsölt a gyomra. Mivel R. Callahan éppen akkoriban kezdett akkupunktúrát tanulni, zavarában megkopogtatta a hölgy gyomormeridián pontját a szeme alatt. Mary – a pszichológus legnagyobb meglepetésére – kijelentette, hogy a vízfóbiája megszűnt és ezt igazolandó, nyomban le is mentek az uszodába.

Roger Callahan rájött, hogy egy problémára ráhangolódva és eközben meridián pontokat stimulálva oldhatjuk a bennünk lévő blokkot.

Aztán jött Gary Craig, az ÉFT valódi atyja, aki végtelenül leegyszerűsítette az eljárást és megtanította a világgal.

Engedd el!Hogy tud segíteni az embereknek?

Én az emberek problémáit 5 fő csoportba sorolom. Az ÉFT bármelyiket képes feloldani.

Meglepően fognak hangozni, ezért mindegyikre hozok példákat.

Emlékek

Az első probléma, hogy vannak emlékeink, személyes történeteink. Hogy ez miért baj? Azért mert a múlt segítségével megakadályozzuk, hogy a számunkra legjobbat válasszuk itt a jelenben. Például, akit megharapott gyerekkorában egy darab kutya, az a jelenben félni fog minden kutyától, pedig lehet, hogy egyébként 3-at is tartana.
Vagy ha valaki szemtanúja lesz egy veszekedésnek, egy karambolnak, azt bármikor fel tudja idézni. Pedig életének ebben a pillanatában semmilyen veszély vagy szomorúság nincs jelen, de elég egy szag, egy hang, egy emlékkép, és máris képes felidézni. Ilyenkor az egész testén átfut annak a régi eseménynek az energiája.

Korlátozó hitrendszer

Aztán sajnos a történeteinkből messzemenő következtetéseket vonunk le. Így alakul ki a korlátozó hitrendszer, amivel az ember a túlélését akarja biztosítani. Maradva az előző kutyás, veszekedős, vagy karambolos példánál, az illető levonhatja azt a tanulságot, hogy a kutya veszélyes, az élet egy szomorú hely, biztonságosabb biciklivel járni, …
De a szülőktől és a felnőttektől is megtanulunk egy csomó korlátot, mint például „csak az a tiéd, amit megeszel”, vagy „mindenért keményen meg kell dolgozni”, „jobb félni, mint megijedni”. Így miközben a nevelőink a legjobb tudásukat adják át nekünk, mi megtanuljuk, hogy többet együnk, mint amire szükségünk van, csak küszködve boldoguljunk, vagy felkészüljünk minden várható veszélyre.

Az ÉFT ahhoz segít hozzá, hogy mindenre emlékezzünk, de ezek a történetek már ne hassanak ránk. Másrészt törli a tudatunkban és a tudatalattinkban lévő összes hiedelmet.

De az ÉFT módszer még ennél is többre képes! Segítségével kikopogtathatóak a negatív érzelmek és gondolatok. Ha valaki szorong, szomorú, dühös, fél, kívánja a cigarettát, féltékeny, … elvégez egy kopogtató eljárást és már maga sem érti, miért érezte, gondolta azt, amit az előbb. Pedig a körülmények nem változtak, csak ő maga.

És végül, de sokak számára ez a legizgalmasabb téma a fizikai tünetek. Kopogtatással akár percek alatt elmúlasztható egy fejfájás, gyomorpanasz, torokfájás, …

Tehát testi és lelki tünetekre egyaránt alkalmazható?

Igen, sőt tudati szinten is működik. A fejben lejátszódó gondolati zsúfoltságot, fikciókat, drámákat éppúgy érdemes kezelni, mint a testet vagy a lelket.

Sokan tisztában vannak azzal, hogy a test legtöbbször csak jelzi a lelki vagy gondolati elakadásainkat. Ha sokáig nem kezeljük a bánatot, haragot, félelmet, vagy bármi mást, az előbb-utóbb testi szinten is megjelenik. Olykor elég csupán egy érzésre kopogtatni és a testi panasz váratlanul magától megszűnik. Máskor arra kopogtatunk, hogy mennyire merev az illető válla és miközben elmúlik a vállfájás, a kliens kedve is kivirul. Ezek mellékhatások, azonban csöppet sem károsak.

Hogy zajlik egy kezelés?

Mindig ugyanúgy és mindig másképp. Ugyanúgy, hiszen mindig oldottabban, energikusabban, felismerésekkel telve távozik a kliens, illetve mindig másképp, mert mindenkivel úgy dolgozom, hogy számára a változás a legbefogadhatóbb legyen.

Azért elárulok néhány momentumot, mégse legyek olyan titokzatos. Először hagyom, hogy a kliens elmesélje a panaszát. Van, aki sokat mond és tudja az okokat is és csak egy pöccintésre van szüksége tőlem. Mások csak tanácstalanok és azzal dolgozom, amit éppen el tudnak mondani. Úgyis tudom, hogy percek alatt bámulatos mennyiségű érzéssel, tudatalattiból feljövő emlékkel információval fog ellátni. Ezeket semlegesítem, feltárom az okokat és azt is oldom.

Gyerekeken legtöbbször én szoktam kopogtatni. De azokon is, akik éppen zokognak és nem képesek a kopogtatásra is figyelni. Ez az állapot egyébként nagyon hamar változik.
Vannak olyan befogadó klienseim, akik az egyik pillanatban sírnak és miközben még könnyes a szemük, már nevetnek az egész drámájukon. Aztán haladunk tovább és újra sírnak, majd újra nevetnek. Hatalmas felismeréseket, óriási megtisztulást tudunk elérni már egyetlen kezelés során is.

Bárki számára megtanulható-e, szükséges-e előképzettség hozzá?

Az ÉFT alapkezelést Gary Craig úgy állította össze, hogy az valóban bárki számára elsajátítható legyen. Van egy „Alaprecept”, amit úgy megtanítok, mint ahogyan írni és olvasni megtanulunk az iskolában. Aztán, ha már stabil ez a tudás, akkor jön a módszer egyszerűsítése, gyorsítása és úgy lazulunk bele a történetbe, ahogyan az elsős írásképünktől eljutunk a mai aláírásunkig.

Az ÉFT-hez semmilyen előképzettségre nincs szükség, csupán megengedésre, hogy működjön.

Jó hír azok számára, akik már tanultak egy s mást, hogy azt a tudást is be tudják majd építeni a saját kopogtató stílusukba.

Te hogy kerültél kapcsolatba ezzel a technikával, hogy segített a te életedben?

Ó, mint a legtöbben! Egy megtaposódott, gödör alján lévő állapotomban keresgéltem a neten – mert úgy éreztem, mást úgy sem tehetek. És egy betegségek lelki okait tárgyaló cikkben olvastam az ÉFT-ről. Olyan hatással volt rám a cikk, hogy mindent felkutattam, elolvastam, megtanultam róla. Azonnal ki is próbáltam. Elvonultam és egy évek húzódó nőgyógyászati problémámat azonnal megoldottam. („Most, hogy így elmentek a férfiak, beszélgessünk a hüvelygombáról!”) És ekkor már tudtam és bizonyítékom is volt rá: a módszer működik.

Aztán persze kikopogtattam az összes emlékemet, érzésemet, gondolatomat, butaságomat – volt rá időm – és az életem elkezdett változni. Hiszen és is változtam.

Vannak-e olyan esetek, amelyeknél nem hatásos, nem lehet eredményt elérni?

Van, amikor azonnali és drámai hatást lehet elérni kopogtatással. Ezt hívjuk a szakzsargonban 2 perces csodának. Máskor kitartó munka szükséges a teljes „gyógyuláshoz”. A változás azonban akkor is azonnali, csak például a probléma összetettsége, mélysége több időt követel.

 

A legnagyobb hiba, amit az ÉFT-vel véthetünk az az, ha nem csináljuk.

 

Napi Ildi: MI A KÜLÖNBSÉG?
Mi a különbség ÉFT

– Nem akarok tovább úgy élni, ahogy most!
– Oké! Van konyhád?
– Mi? Ja, van.
– Van széked?
– Van.
– Van ágyad?
– Persze.
– Így éled az életed. Bizonyára ismersz gazdag, vagy csinos, vagy sikeres embereket, akiknek mindenük megvan.
Tudod, hogy ők mit csinálnak?
Bemennek a konyhába, leülnek a székre, majd lefekszenek az ágyba aludni.
Ők is azt csinálják, mint te.
A lényeg: hogy mit hiszel eközben. Ettől függ, hogyan érzed magad.

Van egy módszer, amivel kezelhetők a hitrendszereid és az érzelmeid: ÉFT

 

(Ha meg akarod tanulni.)

.
Ezzel a módszerrel szoktam semlegesíteni múltbéli traumákat, lenullázok minden régi negatív emléket, hogy az már ne fejtse ki hatását a jelenre. A múlt eseményei alapján gondolkodunk a jelenről. Ha megváltozik a múlthoz fűződő viszonyt, megváltozik a jelen is.
De ezzel a módszerrel lehet leggyorsabban elmúlasztani egy fájdalmat, vagy betegséget – pl. köhögést, hányingert, fejfájást …
A kezelés során a testünk meridián pontjait ütögetjük – mintha egy önakupunktúrás kezelést végeznénk – és beszélünk a problémáról, hogy életben tartsuk, majd a megfelelő pontra koppintva örökre búcsút mondunk az eltárolt blokknak. Ez a módszer könnyen megtanulható és nem kell hozzá senki és semmi, csak a személy és a problémája. Rajtad múlik, mennyit veszel ki ebből a lehetőségből.

BŐVEBBEN A MÓDSZERRŐL ÉFT kopogtatandó pontok

Az ÉFT, vagyis az Érzelmi Felszabadulás Technikája egy olyan könnyen és gyorsan alkalmazható módszer, melynek segítségével megszabadulhatunk lelki problémáinktól és fizikailag is gyógyulhatunk.

De annak, aki mélyrehatóbban foglalkozik az ÉFT-vel egy életre szóló jóbarát lehet a módszer, melyet használhat – szó szerint – MINDENRE.

Pl.: megnyugodhat, ha veszekedett a párjával, elmúlaszthatja az édesség utáni kínzó vágyát, reggelente jókedvre hangolhatja magát, beprogramozhatja a tudatalattijába a „TITOK”, vagyis a „Vonzás Törvénye” szerinti gondolatokat… És még sorolhatnám a lehetőségeket! Hiszen a módszer atyja mondja:   „Próbáld ki mindenre!”

A módszer ingyenes és hozzáférhető

Az ÉFT társadalom rendkívül különös a szónak abban az értelmében, hogy az alaptudást bárki ingyenesen az internetről megtanulhatja.
Számos terapeuta közzé teszi kopogtató forgatókönyveit – szintén ingyenesen.
Több magyar ÉFT terapeuta rendszeresen lefordítja az angol nyelvű híreket, forgatókönyveket, leckéket.
Sokan you tube video-kat forgatnak és tesznek közzé, hogy vizuálisan is megtapasztalhasd a módszert.

Hát hol lehet manapság ilyet tapasztalni!?

Gary Craig a módszer kifejlesztője ingyenesen feltette a netre az alap kézikönyvet. Magyarra Csontos Ágnes fordította le.

Hálás vagyok:
– Gary Craig-nek az ÉFT módszerért és a kézikönyvért, illetve a mozgalom megalapításáért.
– Csontos Ágnesnek, aki közel hozta hozzám a kopogtatós módszert és lefordított oly sok anyagot. Valamint az értékes videóiért.
– Dénes Évának az ÉFT elterjesztésében végzett munkájáért.
– Kostyó Mónikának, a sok fordításért.

Részlet Gary Craig könyvéből:

A könyvet ingyen letöltheted Csontos Ágnes honlapjáról.

Felszabadulsz a talán évek óta rád nehezedő kétely, gyász, halogatás, düh, vagy negatív emlékek (mint például a nemierőszak, vagy a rossz bánásmód) súlyától.
Szabaddá válsz arra, hogy többet keress, fel merd hívni a leendő üzletfeleidet, bele merj kezdeni egy üzletbe, javítsd az eredményeidet a golfpályán, fogyj le a kívánt testsúlyra, könnyed társalgóvá válj, és teljesen búcsút mondj a lámpaláznak, vagy sikeres előadó, énekes vagy humorista váljék belőled.

ÉFT -vel megszabadulhatsz attól az állandóan szorongató feszültségtől, amely arra sarkall, hogy bevedd azokat a tablettákat, vagy elszívd azt a cigarettát, vagy csak még ma bedobj egy korty italt, vagy körülnézz a hűtőben egy falat ennivalóért…

Szabaddá válsz arra, hogy kifejezd a szívedben lévő szeretetet, és méltósággal és (ön)bizalommal éld az életed.

ÉFT -vel megszabadulhatsz intenzív félelmektől és aggodalmaktól, fóbiáktól, a pánikrohamoktól és a poszt-traumatikus stressz szindrómától (PTSD), kóros vágyakozástól, függőségtől, a depressziótól és a bűntudattól, és, és, és…

Mint már említettem, az ÉFT módszer gyökeresen meg fogja változtatni az életedet.

A blokk feloldása

Az ÉFT arra a felfedezésre épül, hogy a test energiarendszerében fennálló kiegyensúlyozatlanság (blokk) befolyásolja a személy lelkiállapotát, pszichéjét. Az egyensúly helyreállítása azáltal, hogy a test bizonyos meridián pontjait ütögetéssel stimuláljuk, gyakran villámgyorsan feloldja a problémát.

A villámgyors alatt azt értem, hogy a legtöbb probléma percek alatt teljesen eltűnik!!!”

Nos, akikben érdeklődés ébredt és bővebben szeretnének a témáról olvasni, azoknak figyelmébe ajánlom két magyar – de sajnos nem Magyarországon élő – hölgy honlapját, akik rendkívül kimerítően és színvonalasan foglalkoznak az ÉFT -vel. Ők Csontos Ágnes és Dénes Éva.

Csontos Ágnes honlapjáról ingyenesen letölthető Gary Craig ÉFT kézikönyve magyarul, és mindkét hölgy honlapján számos videó, tananyag és esetleírás található.

Bejelentkezés személyes konzultációra, kezelésre, tanfolyamra hozzám:
Szegeden és Budapesten 70/267-0679;

Skype-on: eftildi
Messengeren

ÉFT tanfolyam


Online ÉFT tanfolyam után ezt írta egy hallgató:
Napsugaras jó reggelt és szép hétfőt!

Már beszéltünk Skypeon, azt hittem az volt a vizsga. Na de nem is baj, mert eszembe jutott mikor egy szuper érdekes kopogtatásom volt néhány hónapjal, biztos nem is véletlen.

Szóval, mivel régen volt nem emlékszem pontosan mire kopogtattam, de talán a pénzre, bőségre vagy vmi ilyesmi. Úgy belemerültem, hogy miközben kopogtattam láttam is magam, ahogy a sivárság vesz körül engem, de a nagy körön kívül ott van a szépség emberek, akik szeretnének jönni hozzám és végülis minden bőség. Ahogy kopogtattam ez a kör csökkent (az üres kör, amiben tartottam magam, mindentől elzárva). Közben pedig rájöttem a paradoxonra, hogy úgy védtem magam mindentől, hogy bezártam és elzártam magam nemcsak a 'rossztól', amitől annyira féltem mindig, hanem minden jótól is. És úgy éreztem, hogy végre képes vagyok megnyilni és kinyilni és megengedni mindennek, hogy legyen úgy , ahogy lennie kell. Aztán ez a folyamat azóta is tart, egyszer sétáltam a kutyikkal lés csak jött ez a gondolat vagz érzés , hogy wow, megengedem mindennek, hogy úgy legyen, ahogy kell, hogy legyen és nyitott vagyok a tapasztalatokra.Aztán miután befejeztem a tanfolyamot áthívtam egy bartánőmet kopácsolni. Nekem ezekkel eddig az a tapasztalatom, hogy ugyanaz a bajuk, mint nekem :) Ugyanazokat mondta el, amiken én is átmentem kb egy évvel ezelőtt.  csomoszór magának Ez is régebben volt már, így nem pontosan emlékszem, hogy mi volt a gondja. Talán súly dolog volt és hogy azért nem tud fogyni, mert fél kinyitni a szívét.

Ez a kettő tapasztalat, ami igazán megmaradt. Neked is sokszor jönnek olyanok, akiknek ugyanaz a gondjuk? Vagy már nem, mert régóta csinálod?

Nagyon szépen köszönöm mégegyszer és a szuper gyors választ is :)

Marcsi
Nagyon szépen köszönöm az oklevelet,  juhuuu :)

Szerintem az EFT egy valóban csodálatos mődszer, kicsit olyan, mint egy meditáció - legalábbis nekem. És amikor igazán időt szentelek rá, akkor valóban el tudok menni igazi mélységekig. 

Tegnap néztem egy egy szuper előadást és kopogtattam is közben , sőt néha filmek közben is, amikor eszembe jut.

Úgyhogy nagyon sokat tanultam tőled, eszembe szoktak jutni a tanításaid. 

Példul van munkában, a mi kis buddhánk, aki mindenkit kiborít és ugyan még nem kerestem rá az okára, hogy engem miért, de már tudom, hogy jó oka van rá, hogy a feladatát végezze :) 

Már mondtam ugyan, de igazán hálás vagyok, hogy rád találtam és hogy ilyen szeretetettel adod át az anyagot :)
Bátran ajánlom mindenkinek! Soha nem hittem volna, hogy a volt férjemmel kapcsolatban, (akinek még a nevét se akartam kimondani) egyszer azt gondolom, hogy hálás vagyok neki. Soha nem hittem volna, hogy a napi többszöri pánikrohamom elmúlik..... Ezeket és még nagyon sok dolgot, az ÉFT-nek köszönhetek. Életem egyik legjobb döntése volt. ❤️
Adri