KRONOBIOLÓGIA – szeretetedény 2.

Neked mekkora a szeretettartályod?

Nem könnyű felismerni, hogy melyik szeretet edény tartozik valakihez.

A kronobiológia nem hagyatkozik a megfigyelésre, mivel sokan nem a velük született adottságok alapján élnek. A születési dátumot és a bioritmust veszi alapul. Egy képlettel lehet kiszámolni, ki milyen energiával született.

– fizikai,
– érzelmi,
– szellemi

szinten.

 

Nagyon gyakori, hogy az illető trauma, vagy erős neveltetési okok miatt, esetleg valamilyen erős motiváció hatására nem az energetikájának megfelelően működik. Akár az is előfordulhat, hogy a külvilág, a divat hatására más viselkedést vesz fel, vagy gyermekkorában olyan védekező technkát alakított ki a külvilággal szemben, amely nem engedi, hogy a számára optimális módon működjön. Bármelyik eset is álljon fenn, egy ilyen tartós elmozdulás az értékektől akár meg is betegíthet vagy még súlyosabb következményekkel is járhat.

 

A lenti rajz az érzelmi adottságokra vonatkozik.

Szeretetedények 2Ahhoz, hogy megtudd, te melyik típusba tartozol, küldd el nekem a születési dátumodat és a települést, ahol élsz.
efthajduildiko kukac gmail.com

Szeretetedény fajták:

 1. Hozzád az egyes számú edény tartozik. Önfeláldozónak születtél.Másokra vagy ráhangolva. Tudod, mi a jó nekik, de olykor azt nem tudod, neked mi a jó. Nem nehéz másoknak szívességet tenni, de néha nálad is eljön a pillanat, amikor elég. Ez más embernél sokkal hamarabb jön el. Ha fellázadsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy már régen kihasználnak.
  Közösségi célokért szívesen cselekszel. Gondoskodó és együtt érző vagy. Áldozatkészséged és segítőkészségedet a csapatmunkában nagyon jól tudod kamatoztatni. Mások érdeke fontosabb számodra a sajátodnál.
  ….
 2. Törékeny, érzékeny lelkületűnek születtél. A legtöbb ember érzelmi megnyilvánulását, kommunikációját soknak, tolakodónak érzed. Nem érted miért kell mindig mindent kimondani. Sokszor esik nehezedre kimondani az érzéseidet. Olykor azt hiszed ki is mondod, pedig a párbeszéd csak magadon belül zajlik. Apró jeleket küldesz a környezeted felé, amit ők gyakran észre sem vesznek. Mert a saját, nagy horderejű kommunikációjukhoz vannak szokva.
  Két módon tudod védeni magad: vagy üvegfalat húzol közéd és az események közé, vagy azonnal elsírod magad.
  Szeretetnyelved valószínűleg a minőségi idő.

  .
 3. Erős önérdek érvényesítő képességgel születtél. Nem szereted alárendelni magad másoknak. Függetlennek látnak mások. És képes vagy akár egyedül is élni. Vezetőként vagy egyedül érdemes dolgoznod. Képes vagy irányítani, vezetni, másokat lelkesíteni. Vállalod a felelősséget. Nem túl érzelmes alkat. Mindig tudod, hogy mit akarsz, ritkán foglalkozol olyasmivel, amivel nem akarsz.
  A nehéz érzelmi válságok lehet, hogy megviselnek, de van erőd újra talpra állni. Nem a múlt sebein rágódsz.
  Üzlettel jól lehet téged motiválni.
  ….

  .
 4. Szenvedélyesnek születtél. Nagy érzelmi tartalékokkal rendelkezel. Gesztusaid rendkívül kifejezőek, azonnal látni rajtad, hogy mit érzel. Kifelé, a vlág felé forduló vagy. Bírod a stresszt, mert nagy az érzelmi tartalékod. Az érzelmeid olykor végletesek is lehetnek. Nagy sírások, kiborulások és kibékülések, nagy nevetések jellemzőek lehetnek. Könnyen elborul az agyad.
  Valószínűleg mindig van ítéleted, véleményed, aminek azonnal ki is kell jönnie.
  Szeretet, gyűlölet, féltékenység, minden jöhet, csak történjen valami.Nem érdemes egyedül lenned. Jó hatni a világra és az is jó, ha a világ hat rád.
  .
 5. Szentimentálisnak születtél.

  Érzékeny vagy és hajlamos hamar megsértődni. Ilyenkor hamar elsírod magad és nem tudod kimondani. De fel is tudod dolgozni a problémáidat.

  Szívesebben teszel azért, amiben érdekelt vagy.
  Tudsz másokat manipulálni, úgy hogy azok észre sem veszik.

  Belső érzelemgazdagság jellemez, de nem mutatod ki, emiatt először mogorvának tűnhetsz mások szemében. Többször kell találkozni veled, hogy kimutasd az érzéseidet Van benned némi távolságtartás. Szűk baráti körben nagyon jó barát vagy, de sok ember között nem mutatja meg magad.
  .

 6. Empatikusnak születtél.

  Érzelmileg kiegyensúlyozott, harmonikus lelkivilágú vagy. Másokkal együtt érző, de egészséges mértékben önző.

  Képes vagy kifejezni az érzelmeidet, de kontrollálni is tudod azokat. Nagy lelked és szíved van, át tudod adni a szeretetét. Segítőkész, a „lelki szemetesláda”. Ismeri saját korlátait a segítésben.

  Az arany középút jellemez, ha jól éled meg az empatikus adottságodat, mert tudod szeretni magadat, ezáltal másokat is.

  Ha empatikus emberrel találkozunk, olyan érzésünk van, mintha régóta ismernénk. Kedves, el sem tudja képzelni, hogy lehet másképp is viselkedni. Sok barátja van, és mindenki neki panaszkodik. Mondják is, hogy csak attól, hogy meghallgatja őket, már meg is könnyebbülnek.