Mennyit ér egy óra az életedből?

Napi Ildi: MENNYIÉRT ADNÁL EL EGY ÓRÁT AZ ÉLETEDBŐL?

A holnapi bejelentkezésemhez egy ELŐ-KÉRDÉSt teszek fel nektek. Kérlek benneteket – aki nem szégyenlős – válaszoljon egy pénzösszegben!
Tehát, ha pénzben kellene kifejezni életed egy óráját és le kellene mondanod róla valaki más számára, akkor mennyit kérnél azért az egy óráért?

 

 

Tegnap JÁTÉKTERÁPIÁn szóba került abejegyzés.

Volt, aki 5000 Ft ért, volt, aki 6000-ért adta volna azt a bizonyós órát. De olyan is akadt, aki ingyen adta volna. A legjobban az tetszett, aki milliós nagyságrendekben gondolkozott.

Elmeséltem nekik, hogy ezt a kérdést sok évvel ezelőtt Paksi Zoltán asztrozófus tette fel a hallgatóságának, ahol én is ott ültem.
Én is hatalmas pénzekben gondolkodtam, amikor válaszolni kellett.

A kérdés poénja pedig így szólt: Nap, mint nap, amikor dolgozni mész, más rendelkezésére bocsátod az idődet. A cég vagy a főnök megmondja, hogy napi 8 órán keresztül mit kell csinálnod. Lemondasz a saját önrendelkezésedről és 8 órát odaadsz az életedből. Évente kb 2.000 óráról van szó.
A vállalkozók saját maguk rendelkeznek az idejükkel, de ők is beárazzák a tevékenységüket.

Szóval, hasonlítsd össze az órabéredet azzal az összeggel, amit kigondoltál!

Én, amikor ezt a kérdést kaptam és milliókra értékeltem az időmet, 600 ft-os órabérben bébiszitterkedtem. Tehát feszült némi ellentmondás a valóság és a belső hang között.

És a te esetedben mi a helyzet?

 

 

Napi Ildi: AZ IDŐ PÉNZ?

A képen látható férfi gondolatait osztom meg:

Az elmúlt két bejegyzés ai időd értékességéről szólt.
Találtam még hozzá egy másik érdekes megközelítést itt a Facebook-on Molnár Csilla megosztásai között. Egy profi táncos – Robin Windsor írását. A teste legalább olyan jó, mint a gondolatai és a munkája.
Szerinted?

Lefordítottam nektek – magyaroknak is értékes lehet:

“Képzeld el, hogy a bankszámládra minden reggel 86,400 Ft jóváirás érkezik! Nem növekszik az egyenleged napról napra. Minden este törli a bank valahányad részét annak az egyenlegnek, amit nem használtál fel a nap folyamán.

Mit tennél? Természetesen kivennéd a pénzed az utolsó centig. Mindannyiunknak van egy ilyen bankja. Úgy hivják, hogy IDŐ. Minden reggel jóváirnak rajta 86,400 másodpercet.

Minden este leszámitolnak rajta annyi veszteséget, amennyit nem fektettél be egy jó ügy megvalósitásába. Nem növekszik az egyenleged. Nem enged túlköltekezni. Minden nap egy új számlád van. Minden éjszaka eltűnteti az egyenleged maradékát. Ha elmúlasztod felhasználni a napi betéted, az a veszteséged lesz. Nincs költekezés a holnap terhére.

A jelenben kell élned az aznapi betétek felhasználásával. Fektesd be ezt, hogy a legtöbbet profitáljon az egészséged, a boldogságod és sikereid javára. Az óra ketyeg. Tégy a legtöbbet ma, amit csak tudsz!”

Ha gondod van a pénzzel, az azt jelenti, hogy van valami gondolati, családtörténeti, vagy lélekszintű elekadásod. Kérj segítséget! De még szenvedhetsz is tovább. Azzal sincs semmi baj.