Dr House agya

Dr HOUSE AGYA
.
( sorozat – 1. epizód )
.
Szeretem Dr House-t, mert nyomoz a rejtély után.
.Dr. House agya hogyan működik?
House arról híres, hogy nem akarja elismerni a jobb agyfélteke hatalmát, pedig minden ügyét azzal oldja meg.
Az egyik részben egy szexi, karmazsin piros tangát stírölve ugrott be neki a megoldás.
A piros bugyi mentette meg a haldokló páciens életét.
.
A bal agyfélteke racionális. A részletekkel, adatokkal dolgozik. Elemez, okokat keres. Fontos számára az idő.
A jobb agyfélteke viszont a jelenben él, számára nincs idő. Minden információ birtokában van, de azt csak képekkel, szimbólumokkal tudja elmesélni. Úgy kommunikál, mintha álmodnánk. Meg kell fejteni.
.

.
A legsikeresebb emberek, mindkettőt használják. A legnagyobb feltalálók is a két agyfélteke együttműködésének köszönhetik a sikerüket.
Einstein is mindig ezt hangoztatta.
.
A bal agyfélteke felveti a problémát, majd jó sokáig rágódik rajta. Aztán amikor elfárad, egy kicsit kimegy a gazdája elszívni egy cigit, vagy megiszik egy kávét a büfében (vagyis ellazul) és egyszer csak – derült égből villámcsapás – ott a megoldást. Ezt a jobb agyfélteke küldte az ellazult gazdájának.
Aztán a problématulajdonos visszamegy és a bal agyféltekéjével hosszú időn keresztül, darabonként összerakja a megoldást. Igazolja, bizonyítja, elkészíti, szóval átviszi a gyakorlatba.
.
Nos, Dr House is éppen ezt csinálja. Jön a beteg, napokig vizsgálják, differenciál diagnózist állítanak fel, haladnak, de többnyire nem. Aztán miközben House játszik a labdájával, pörgeti a botját vagy idióta sorozatokat néz a zsebtévéjén – egyszer csak beugrik neki a megoldás. A folyamatot akár egy piros bugyi pántja is beindíthatja.
.
Persze, akik nem tudják, hogyan működik Dr House zseniális problémamentő képessége, azok be akarják őt skatulyázni, azt szeretnék, ha nem labdázna, nem hallgatna zenét, köpenyt viselne, … Az egyik részben éppen ezt szerette volna elérni az újgazdag kórházvezető. Szerencsére nem sikerült neki és az őrült-zseni doki még továbbra is menti New Jersey betegeket a Princeton‑Plainsboro Egyetemi Kórházban.
.
Kérlek benneteket, nehogy megírjátok, hogy valójában Dr. H. nem gyógyít New Jersey-ben!
.
.
Ha te is szeretnéd a jobb agyféltekédben rejlő lehetőségeket kihasználni, akkor az alábbi lehetőségeket ajánlom:
.
Jobb agyféltekés öngyógyító tanfolyam vagy egyéni terápia:
.
Időpont:
.
2015. május 08. péntek 9-12:30
2015. május 14. csütörtök 10:00-14:00
Jobbagyféltekés öngyógyítás
.
.
Továbbá:

Április 23: Játékterápia
Játékterápia

Április 24: ÉFT tanfolyam
ÉFT tanfolyam